Somera Esperanto-Studado 2018

Liptovský Mikuláš (Slovakia), 14. - 22. heinäkuuta 2018
Suomenkielinen käännös on 99% valmis. Jotkin tiedot voivat olla virheellisiä. Kaikki ajantasaiset tiedot ovat sivuston esperantoversiossa

Opetus

Esperanto-opetusta SES-tapahtuman aikana johtavat kokeneet esperanto-opettajat, joilla on runsaasti kansainvälistä kokemusta.

Opettajat

Taso A1

Víctor Solé Víctor Solé (Katalonia)

Tasot A2–B1

Christophe Chazarein Christophe Chazarein (Ranska)
Nina Pietuchowska Nina Pietuchowska (Puola)

Taso B2

Tim Morley Tim Morley (Yhdistynyt kuningaskunta)
Arina Osipova Arina Osipova (Venäjä)

Tasot C1–C2

Konstantin Tikhomirov Konstantin Tikhomirov (Venäjä/Puola)

Esperantokirjallisuus ja -kulttuuri

Esperanton avulla ei ole ainoastaan mahdollista rakastaa ja riidellä, kokoustaa ja unohtaa akkusatiivit, vaan myös kirjoittaa kirjallisuutta. Jo Zamenhofista lähtien kielellämme on syntynyt runoja, romaaneja, novelleja ja niin edelleen aina lauluteksteihin kaunokirjallisuuden joka laidalla. Tule kurssillemme ja saat sivistystä esperantokirjallisuudesta ja näytämme sinulle miten tehdä hyvä (tai huono) runo!

Toiveisiin ja osallistujien koostumukseen perustuen käsittelemme erilaisia aiheita, esimerkiksi:

Mikaelo Bronŝtejn Mikaelo Bronŝtejn (Venäjä)

Michael Bronštein (Tihvinästä) on maailmankuulu esperantokääntäjä, kirjailija, runoilija, runonlaulaja, laulaja. Hän on tehnyt ja kääntänyt yli kaksikymmentä kirjaa. Vuonna 2003 hänestä tuli "Antoni Grabowski" -kirjallisuuspalkinnon saaja. Hänen katkeamaton luovuutensa keskittyy liikkeen toimintoihin – Venäjän nuorten esperantoliikkeen (SEJM) puheenjohtajasta maailmankongressien taideohjelmien johtamiseen. Viime vuosina Michael on säännöllisesti ollut kiertueella Euroopassa konsertoiden ja luennoiden kulttuurihistoriasta. Hänellä on paljon kokemusta esperanton opettamisesta, erityisesti edistyneemmillä tasoilla oleville, ja hän on loistavasti ohjannut kääntäjäkursseja erikielisille osallistujajoukoille.

Kurssi: Esperanton historia

Tämä kurssi ei ainoastaan esittele esperantomaailman päätapahtumia. Sillä on muukin päämäärä, osoittaa pääasialliset kehityssuunnat, jotka vaikuttivat ja kehittivät esperantoyhteisöä, erityisesti sen muodostumisvaiheessa.

Saadaan tietoja ja vastauksia moniin kysymyksiin, mm.:

Tämän kurssin perusta on 12-tunnin kurssi "Esperanton historia", jonka A. Korzhenkov on esittänyt kirjoituksessaan Interlingvistaj Studoj Poznanin Adam Mickiewicz -yliopistossa. Tämä kurssi ei ole tarkoitettu aiheen asiantuntijoille, vaan erityisesti niille, jotka jo tuntevat kielen hyvin, mutta eivät vielä tunne hyvin esperantoliikkeen historiaa.

Aleksander Korĵenkov Aleksandr Korzhenkov (Venäjä)

Aleksandr Korzhenkov (syntynyt 1958) on venäläinen insinööri, vuodesta 1991 toimittaja ja julkaisija. Esperantisti vuodesta 1976. La Ondo de Esperantiston toimittaja vuodesta 1991. Julkaissut yhdessä puolisonsa Halina Goreckan kanssa yli sata kirjaa esperantoksi/esperantosta. Monien oppikirjojen ja tutkimusten kirjoittaja. Hän on kirjoittanut yli tuhat artikkelia ja arvostelua monissa lehdissä. Pääteoksia esperanton historiasta: Esperanto post la jaro 2000 (1998) (Esperanto vuoden 2000 jälkeen), Esperanto en Ruslando (Esperanto Venäjällä) (2000, Halina Goreckan kanssa), Historio de Esperanto (2005), Homarano (2009), Zamenhof (2010), Nia diligenta kolegaro (Uskolliset virkaveljemme) (2018, Halina Goreckan kanssa).

CEF-tutkinnot

Tänä vuonna SES:n aikana on taas mahdollista suorittaa uudentyyppinen tutkinto esperantotietoudesta Eurooppalaisen kielten oppimisen, opettamisen ja arvioinnin yhteisen viitekehyksen (CEF, Common European Framework of Reference for Languages) mukaisesti, järjestäjänä UEA_ITK. Mikäli riittävä määrä kiinnostuneita ilmoittautuu 29.06.2018 mennessä (vähintään 10 henkilöä / ryhmä tai taso), tutkintoja voidaan järjestää kaikilla kolmella tarjotulla tasolla: B1, B2 ja C1. Ehdokkaat voivat osallistua koko tutkintoon, so. sekä kirjalliseen että suulliseen osuuteen, tai valintansa mukaan vai toiseen niistä.

Onnistuneen tutkinnon jälkeen, valtion hyväksymä unkarilainen tutkintokeskus ITK jakaa ehdokkaalle nelikielisen virallisen diplomin.

Huomautus: CEF-tutkinnon kustannukset eivät' sisälly SES:n ilmoittautumismaksuun. Tutkinnosta maksetaan erikseen, suoraan paikalla, erillisen hinnaston mukaisesti.

Tutkintoon ilmoittautumiseksi täytä ilmoittautumislomake .