Somera Esperanto-Studado 2018

Liptovský Mikuláš (Slovakia), 14. - 22. heinäkuuta 2018

Opetus

Esperanto-opetusta SES-tapahtuman aikana johtavat kokeneet esperanto-opettajat, joilla on runsaasti kansainvälistä kokemusta.

Opettajat

Taso A1

Víctor Solé Víctor Solé (Katalonia)

Tasot A2–B1

Christophe Chazarein Christophe Chazarein (Ranska)
Petra Smidéliusz Petra Smidéliusz (Unkari)

Taso B2

Tim Morley Tim Morley (Yhdistynyt kuningaskunta)
Przemysław Wierzbowski Przemysław Wierzbowski (Puola)

Tasot C1–C2

Konstantin Tikhomirov Konstantin Tikhomirov (Venäjä/Puola)

Esperantokirjallisuus ja -kulttuuri

Esperanton avulla ei ole ainoastaan mahdollista rakastaa ja riidellä, kokoustaa ja unohtaa akkusatiivit, vaan myös kirjoittaa kirjallisuutta. Jo Zamenhofista lähtien kielellämme on syntynyt runoja, romaaneja, novelleja ja niin edelleen aina lauluteksteihin kaunokirjallisuuden joka laidalla. Tule kurssillemme ja saat sivistystä esperantokirjallisuudesta ja näytämme sinulle miten tehdä hyvä (tai huono) runo!

Toiveisiin ja osallistujien koostumukseen perustuen käsittelemme erilaisia aiheita, esimerkiksi:

Nicola Ruggiero Nicola Ruggiero (Italia)

RUGGIERO, Nicola (Italia, 1986). 1986. Syntynyt Mola di Barissa, Apuliassa, Etelä-Italiassa, asuu nykyään Torinossa, Pohjois-Italiassa. Valmistui Reykjavikin Yliopistosta islannin ja englannin kielissä kirjoittaen tutkielman omasta Baldur Ragnarsson käännöksestä. Vuodesta 2006 Esperanton kirjallisuusakatemian ("Akademio Literaturo de Esperanto", ennen "Esperantlingva Verkista Asocio") edustajistojäsen, entinen TEJOn B-edustajistojäsen, Italian Nuorten esperatistien puheenjohtaja 2006-2008. Julkaisuja "La ĉerizarboj de Lucullo", essee "La lingvo serena" teoksessa, Baldur Ragnarssonin koko tuotanto. Luennoinut aiheesta "La Infana Raso" ja monista esperantokirjailijoista monissa kongresseissa, viimeksi Baldur Ragnarsonista Reykjavikin maailmankongressissa. Julkaissut runokokoelman "Taglibro de nenifaranto" vuonna 2008 ja on saanut useita kertoja palkintoja UEA:n kaunokirjallisuuskilpailuissa. Vuodesta 2018 "Beletra Almanako"n avustava toimittaja.

Mikaelo Bronŝtejn Mikaelo Bronŝtejn (Venäjä)

Michael Bronštein (Tihvinästä) on maailmankuulu esperantokääntäjä, kirjailija, runoilija, runonlaulaja, laulaja. Hän on tehnyt ja kääntänyt yli kaksikymmentä kirjaa. Vuonna 2003 hänestä tuli "Antoni Grabowski" -kirjallisuuspalkinnon saaja. Hänen katkeamaton luovuutensa keskittyy liikkeen toimintoihin – Venäjän nuorten esperantoliikkeen (SEJM) puheenjohtajasta maailmankongressien taideohjelmien johtamiseen. Viime vuosina Michael on säännöllisesti ollut kiertueella Euroopassa konsertoiden ja luennoiden kulttuurihistoriasta. Hänellä on paljon kokemusta esperanton opettamisesta, erityisesti edistyneemmillä tasoilla oleville, ja hän on loistavasti ohjannut kääntäjäkursseja erikielisille osallistujajoukoille.

CEF-tutkinnot

Tänä vuonna SES:n aikana on taas mahdollista suorittaa uudentyyppinen tutkinto esperantotietoudesta Eurooppalaisen kielten oppimisen, opettamisen ja arvioinnin yhteisen viitekehyksen (CEF, Common European Framework of Reference for Languages) mukaisesti, järjestäjänä UEA_ITK. Mikäli riittävä määrä kiinnostuneita ilmoittautuu 29.06.2018 mennessä (vähintään 10 henkilöä / ryhmä tai taso), tutkintoja voidaan järjestää kaikilla kolmella tarjotulla tasolla: B1, B2 ja C1. Ehdokkaat voivat osallistua koko tutkintoon, so. sekä kirjalliseen että suulliseen osuuteen, tai valintansa mukaan vai toiseen niistä.

Onnistuneen tutkinnon jälkeen, valtion hyväksymä unkarilainen tutkintokeskus ITK jakaa ehdokkaalle nelikielisen virallisen diplomin.

Huomautus: CEF-tutkinnon kustannukset eivät' sisälly SES:n ilmoittautumismaksuun. Tutkinnosta maksetaan erikseen, suoraan paikalla, erillisen hinnaston mukaisesti.

Tutkintoon ilmoittautumiseksi täytä ilmoittautumislomake .