Somera Esperanto-Studado 2018

Liptovský Mikuláš (Slovakia), 14. - 22. heinäkuuta 2018
Suomenkielinen käännös on 99% valmis. Jotkin tiedot voivat olla virheellisiä. Kaikki ajantasaiset tiedot ovat sivuston esperantoversiossa

Saapumismahdollisuudet

Tutustuaksesi kaikkiin juna- ja kaupunkien välisiin bussiaikatauluihin Slovakiassa, ja Slovakian ja naapurimaiden välillä, käytä erittäin hyvää sivustoa cp.sk. Se antaa sinulle tarkat tiedot yhteyksistä ja on käytettävissä slovakiksi, englanniksi ja saksaksi (alaosassa on mahdollista vaihtaa kieltä). Jos sinulla on opiskelijatodistus, pidä se mukanasi ja näytä sitä ostaessasi lippuja; voit usein saada alennusta.

Miten vaihtaa sivuston kieli cp.sk

Lentämällä

Wieniin, Prahaan ja Bratislavaan pääsee monilla lennoilla. Useat lentoyhtiöt (Ryanair, Wizz Air, Transavia) tarjoavat edullisia lentoja.

Kansainvälisiä lentokenttiä lähinnä Liptovský Mikulášia ovat nämä:

Katso lentoasemia SES:n Google-kartasta

Erittäin hyödyllisiä sivustoja sopivien lentojen etsimiseen ja hintojen vertailuun ovat Kiwi.com ja Skyscanner.

Bussilla

RegioJet ja FlixBus -yhtiöt tarjoavat kansainvälisiä yhteyksiä Liptovský Mikulášin ja muiden eurooppalaisten kaupunkien välillä. Wieniin ja Bratislavaan pääsee myös Eurolines:lla.

Junalla

Bratislavasta Liptovský Mikulášiin

Bratislavasta Liptovský Mikulášiin on suoria junayhteyksiä usein (vähintään joka toinen tunti). InterCity-junat ovat hieman kalliimpia, mutta nopeampia (matka kestää 2:57, muut junat 3:41 tai 4:12). Etsi sivulta cp.sk yhteyksiä "Bratislava":sta tänne: "Liptovský Mikuláš" .

Samalla rautatielinjalla ovat mm. Žilina, Poprad ja Košice. Jos saavut johonkin näistä kaupungeista, pääset yhtä helposti Liptovský Mikulášiin.

Ilmaiset junat Slovakiassa

Slovakiassa, monet henkilöryhmät voivat nauttia "ilmaisista junista". Tämä koskee vain toisen luokan vaunuja ja eikä InterCity-junia (yksityiskohtia slovakialaisten rautateiden viralliselta sivulta). Tämä on voimassa vain valtion rautateiden junissa, ei muissa yhtiöissä kuten LEO EXpress.

Muita junayhtiöitä

Tšekkiläiset yhtiöt LEO Express ja RegioJet tarjoavat edullisia suoria junayhteyksiä Liptovský Mikulášiin, mm. tšekkiläisistä kaupungeista Praha ja Ostrava.

Karavaanissa (junamatka ryhmässä)

Karavaani on viihtyisä ja halpa mahdollisuus matkustaa; voit tutustua muihin osallistujiin jo ennen tapahtuman alkua ja ryhmämatka mahdollistaa ryhmäalennuksista nauttimisen.

Karavaania suunnitellaan Strasburgista Saksan (Karlsruhe, Ulm, München, Passau) ja Itävallan (Linz, Amstetten, Wien) kautta. Näet yksityiskohtaisen aikataulun ja hinnaston tässä esitteessä. Jos olet kiinnostunut, kirjoita osoitteeseen ses@ikso.net ja saatamme yhteyteen ihmiset, jotka haluavat matkustaa yhdessä SES-tapahtumaan.

Joistakin kaupungeista

Wienistä Bratislavaan

Wienin lentoasemalta kulkee hyvin usein, tunneittain, bussi Bratislavaan. Matka kestää noin tunnin. Voit nousta bussista Bratislavan lentoasemalla ("Bratislava,,letisko") tai bussiasemalla ("Bratislava,,AS MHD"). Ota selvää kyseisen bussin reitistä. Lippuja voi ostaa verkosta tai yksinkertaisesti suoraan kuljettajalta. Etsi sivulta cp.sk yhteyksiä "Wien,,Flughafen Wien":sta tänne: "Bratislava" .

Bratislavan kaupunkiliikenne

Lippuautomaatti Bratislavassa

Pääkaupungissa on mahdollista kulkea kaupunkiliikenteessä (bussit, raitiovaunut, trolleybussit). Osta lippu ennen kulkuneuvoon astumista äläkä unohda leimata sitä (laitteita on kaikissa julkisen liikenteen ajoneuvoissa). Niitä voi ostaa kioskeista, asemien automaateista tai rakennuksesta aivan päärautatieaseman vieressä.

Bratislavan julkisen liikenteen lippuja voit ostaa oranssisista automaateista bussipysäkeillä. Tarvitset eurokolikoita. 15 minuutin peruslippu maksaa 70 senttiä, 30 minuutin maksaa 90 senttiä, 60 minuutin maksaa 1,20 euroa. Alle 15 vuotiaat lapset, opiskelijat alle 26 ja vähintään 62 vuotiaat henkilöt saavat puolet alennusta (katso yksityiskohtainen hinnasto). Lippu oikeuttaa vaihtamaan kulkuneuvoa niin usein kuin haluaa.

Budapestista

Matkustaaksesi Budapestistä Liptovský Mikulášiin on kaksi mahdollisuutta: matkusta suoralla aamujunalla (6:30) Košiceen tai bussilla FlixBus Ružomberokiin (20 km de Liptovský Mikulášista). Molemmista kaupungeista on usein suoria junia ja busseja Liptovský Mikulášisiin. Joka tapauksessa tarkista yhteydet sivulta cp.sk.

Liptovský Mikulášiin

Liptovský Mikulášissa, juna- ja bussiasemat sijaitsevat vierekkäin. SES-paikkaan saapuaksesi, on tarpeen kävellä noin 30 minuuttia (katso valmistamaamme karttaa).

On mahdollista matkustaa myös kaupungin bussilla, mutta yhteydet ovat harvoja (voit tarkistaa täältä, lähin bussipysäkki on Palúdzka, SOUP). Suosittelemme taksien käyttöä.

Matkustaminen taksilla asemalta SES-paikkaan maksaa 2 tai 3 euroa, jonka voitte jakaa, jos matkustatte joukolla. Tässä on joitakin taksiyhtiöitä:

Slovakian kieli slovakki

Pieni käytännön neuvo: Opettele joitakin perussanoja slovakiksi :) E@I on luonut sivuston slovakin opiskeluun; sinulle on paljon hyötyä seuraavista lauseista: http://slovake.eu/learning/intro/phrases.

SES:n aikana on mahdollista ostaa kirjapalvelusta esperantoteos "Slovaka konversacio skize".