Somera Esperanto-Studado 2018

Liptovský Mikuláš (Slovakia), 14. - 22. heinäkuuta 2018
Suomenkielinen käännös on 99% valmis. Jotkin tiedot voivat olla virheellisiä. Kaikki ajantasaiset tiedot ovat sivuston esperantoversiossa

Ohjelma

Päivät SES:n aikana näyttävät tältä:

Keskiviikkona järjestetään kokopäivän retkiä; tuona päivänä ei järjestetä opetusta eikä iltapäiväohjelmaa.

Kulttuuriohjelma

Konsertit

Kaŝi

Kaŝi

Kaŝi (oikealta nimeltään Carsten Schnathorst) on saksalainen muusikko ja esperantisti. Hän on kotoisin Osnabrückista ja asuu Hampurissa. Siellä hän soittaa yhtyeessä The living Music Box. Carsten laulaa ja soittaa pianoa. Hänen ohjelmistonsa sisältää omia ja hyvin tunnettuja lauluja kautta maailman.

SES:n aikana hän viihdyttää yleisön sydämiä sekoituksella omia esperantolauluja, kansainvälistä populaarimusiikkia ja muita tunnettuja esperantolauluja omintakeisella äänellään.

Kahden laulajan konsertti (Dubarda koncerto): partainen laulaja ja laulaja ilman partaa

Mikael Bronŝtejn (vasemmalla) ja Georg Handzlik (oikealla)

Mikaelo (Moissej) Bronŝtejn (1949), kirjailija, kääntäjä, lauluntekijä, on syntynyt Ukrainassa, mutta asuu nykyään Venäjällä, lähellä Pietaria. Nuorena hänellä oli tärkeitä johtavia rooleja SEJM:ssä (Sovetia Esperantista Junulara Movado). Vuodesta 1992 lähtien hän on kirjoittanut ja julkaissut 43 kirjaa, mm. neljä alkuperäistä romaania, seitsemän alkuperäistä runokokoelmaa jne. sekä muutamia CD-levyjä. Antoni Grabowski (2004) ja Osiek (2012) -palkintojen saaja. Viimeisten 25 vuoden aikana toteuttanut yli 70 kiertuetta eurooppalaisissa ja muiden mantereiden maissa, luennoinut ja konsertoinut muutamien maailmankongressien yhteydessä ja monissa muissa esperantistien joukkokokoontumisissa.

Tämän SES:n aikana hän esiintyy monin tavoin. Hän ei ainoistaan näyttäydy kahden bardin konsertissa, vaan pitää puheen mielenkiintoisista aiheista ja opettaa kirjallisuuskurssilla.

Georg Handzlik, bardi ilman partaa, erittäin hyvin tunnettu esperanton opettaja, runoilija, laulaja, sanoittaja, aforistien kirjoittaja, dramaturgi, joka on konsertoinut 26 maassa. SES:n aikana hän esiintyy Mikaelo Bronŝtejnin kanssa Dubarba konsertissa ja yhdessä Saša Pilipovićin kanssa näytelmässä "La kredito", jota hän on jo esittänyt esimerkiksi Nitran maailmankongressissa vuonna 2016.

Kansallista ohjelmaa

Barbora Hazuchová

Barbora Hazuchová

Barbora Hazuchová on nuori slovakialainen laulaja Liptovský Mikulášista. Hän on laulanut syntymästään saakka ja on käynyt taideperuskoulua, jossa hän on osallistunut laulukurssille. Hän on myös osallistunut erilaisiin paikallisiin kilpailuihin. Kolme vuotta sitten hän osallistui kansainväliseen kilpailuun, jossa hän oli Tšekin ja Slovakian kahdeksan parhaan joukossa. Tämä kilpailu oli todella tärkeä käännekohta hänen elämässään, koska kilpailun jälkeen Barbora on laulanut tärkeillä lavoilla, joita tulee yhä suurempia hänen menestyksensä myötä

Poludnica

Závažná Poruba kylästä on peräisin kansanperinneryhmä Poludnica, joka käsittää 26 jäsentä. Ryhmä esittää ja säilyttää seuraaville sukupolville paikallista kansanperinnettä ja tapoja. He osallistuvat usein erilaisiin tapahtumiin. Ryhmän ohjelma koostuu erilaisista tansseista ja lauluista, edustaen pääasiassa Liptovin alueen perinteitä.

Poludnica

“La Dikoderoj”

Luc Allemand

Tässä epätavallisessa tietokilpailun muodossa kohtaat varmasti mielenkiintoisia kysymyksiä ja – "dikoderojen" noustessa lavalle – myös hyvin hauskoja vastauksia. Älä kuitenkaan odota niiden olevan aina järkeviä...

Vieraat pelaavat "dikoderoja" vastaan ja he esittävät meille erilaisia vastauksia .hauskalla tavalla. Mikä niistä on oikea? Pisteitä saadakseen vierailijoiden täytyy arvata oikein. Tule siis mukaan ja auta vieraita! "Dikoderoj"-esitystä ohjaa Luko (Luc Allemand)

Disko

Viikon aikana sinua odottaa diskoja, joissa on erityylistä kansainvälistä musiikkia. Aivan baarin vieressä tanssipaikassa sinulla on mahdollisuus käyttää energiaasi, mikäli sitä on jäänyt koko päivän jälkeen :) Viihdettä kaipaavat ja tanssihaluiset osallistujat tulkaa ehdottomasti nauttimaan SES:n yöelämästä!

Elokuvat

Joka ilta esitetään elokuvia esperantotekstityksellä. Sinua odottaa erityylisiä elokuvia – satuja, dokumentteja, komedioita, tieteistarinoita. Yksityiskohtainen ohjelma elokuvaesityksistä julkaistaan paikan päällä.

Kansainvälinen ruokakulttuurin festivaali

Kansainvälinen ruokakulttuurin festivaali

Oletko kiinnostunut maailman kulttuureista? Tässä on tilaisuus tutustua muiden maiden makuinin. Kansainvälisen ruokakulttuurin festivaalin aikana voit maksutta kokeilla erilaisia vierasmaalaisia erikoisuuksia. Menestyksellistä festivaalia varten kaikkien osallistujien tulisi tuoda mukanaan jotain omasta maastaan (välipaloja, makeisia, kakkua, keksejä, juomia, alkoholituotteita, jne.). Parhaimpia ovat kuuluisat tai oudot asiat (tai molemmat), joita ei voi ostaa ulkomailla. Jokaisella maalla tulee olemaan pöytä tuomisien esittelyyn ja huoneesta tulee erilaisten makujen basaari.

Kansainvälinen ilta

Osaatko laulaa, tanssia, jongleerata tai onko sinulla joku muu kyky, jota haluat esitellä muille osallistujille? Haluatko esittää laulun tai runon maastasi? Älä silloin epäröi vaan osallistu kansainväliseen iltaan! Tuon illan aikana voimme nauttia SES:n osallistujien kulttuurien ja kykyjen rikkaudesta.

Kansainvälinen ilta

Kirjapalvelu

Kirjapalvelu
Lähde: Wikimedia Commons

Koko SES:n aikana myös tällä kertaa sinua odottaa runsas kirjapalvelu – siinä sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus ostaa hyvin erilaisia esperantotavaroita. Kirjoja, CD- ja DVD-levyjä, T-paitoja, pinssejä, tarroja – kaikkea tätä hyvin edullisiin hintoihin. Käytä hyväksesi mahdollisuus kartuttaa esperantokokoelmaasi ja vieraile kirjapalvelussa!

Luentoja

Lyhytkursseja ja työpajoja

Rauhallinen iltapäiväohjelma
Urheilullisempi iltapäiväohjelma

Huomautus 1: Lapsille ei ole erityistä ohjelmaa. Vanhemmat, jotka haluavat tulla yhdessä pienten lastensa kanssa ja haluavat heille erityistä ohjelmaa, voivat ottaa yhteyttä järjestäjiin mahdollisuudesta tilata maksullinen hoitaja.

Huomautus 2: Ylhäällä mainittu ohjelma on toistaiseksi alustava. SES:n ohjelma toimitetaan ilmoittautujille ennen tapahtumaa.