Curs d'Esperanto d'Estiu 2018

Liptovský Mikuláš (Eslovàquia), 14 a 22 de juliol del 2018

Programa

El programa general diari té el següent aspecte:

El dimecres hi haurà una excursió de tot el dia. Aquest dia no hi haurà classes ni programa de tarda.

Programa cultural

Concerts

Kaŝi

Kaŝi

Kaŝi (nom real Carsten Schnathorst) és un músic alemany i esperantista. És originari de la ciutat d'Osnabrück i viu a Hamburg. Allà toca amb el grup The Music Box Living. Carsten canta i toca el piano. El seu repertori inclou tant composicions originals com cançons famoses de tot el món.

Durant el SES, farà les delícies del públic amb una barreja de cançons originals en esperanto, d'èxits internacionals i altres cançons en esperanto conegudes, gràcies a la seva extraordinària veu.

Concert de dos bards: un bard sense barba i un bard amb barba.

Mikhaïl Bronstein (a l'esquerra) i Georgo Handzlik (a la dreta)

Mikhaïl (Moïsseï) Bronstein (1949), escriptor, traductor, cantautor, va néixer a Ukraïna, però viu a Rússia, al costat de Sant Petersburg. Durant la seva joventut va jugar un paper important en el Moviment Soviètic de joves esperantistes (SEJM). Després de 1992, va publicar 43 llibres, entre altes 4 novel·les originals, set reculls de poemes originals, etc., a més d'alguns CD. Guardonat amb el premi Antoni Grabowski (2004) i el premi OSIEK (2012). Durant els darrers 25 anys, ha fet més de 70 gires per països d'Europa i altres continents, ha impartit conferències i concerts en el marc d'alguns Congressos Mundials d'Esperanto i altres trobades esperantistes.

Enguany, durant el SES ell es presentarà de maneres diverses, No el veureu només en el concert de dos bards, sinó també com a conferenciant de temes molt interessants i com a instructor d'un curs de literatura.

Georgo Handzlik, bard sense barba, professor d'esperanto ben conegut, poeta, cantant, autor de cançons, d'aforismes, de drames, ha actuat a 26 països. Durant el SES es presentarà amb Mikhaïl Bronstein al Concert dels dos bards i en el drama d'un sol acte Ludoviko-Lazado, escrit per al Congrés Mundial d'Esperanto de Białystok, que ell mateix ja va interpretar 27 vegades en 15 països, sens dubte tot un rècord en la història de l'esperantisme.

Discoteca

Durant la setmana us espera una discoteca amb música internacional de molts estils. Situat just al costat del bar, a la discoteca tindreu l'oportunitat d'alliberar la vostra energia, si és que encara un en queda després de tot el dia! Els participants a qui agradi divertir-se i ballar, no deixeu de venir i de donar ambient a la vida nocturna del SES!

Cinema

Cada nit hi haurà projeccions de pel·lícules subtitulades o doblades a l'Esperanto. Us esperen diversos gèneres: històries, documentals, comèdies, ciència-ficció. Es publicarà un programa detallat de les pel·lícules al fulletó del SES.

Festival de cuina internacional

Festival de cuina internacional

Esteu interessats en les cultures del món? Aquesta és una oportunitat per conèixer els sabors d'altres països. Durant el Festival de cuina internacional, podreu tastar gratuïtament diverses especialitats de diferents països. Per a un festival ben reeixit, cada participant cal que porti, si és possible, alguna cosa del seu país (aperitius, dolços, pastissos, galetes, begudes alcohòliques i no alcohòliques, etc.). Les menges més tradicionals i/o curioses, que difícilment es poden trobar a l'estranger. Cada país tindrà una taula per presentar el que porti, i l'estança es convertirà en una fira de diferents sabors.

Vetllada internacional

Saps cantar, ballar, fer malabars, o bé tens altres talents que t'agradaria mostrar als altres participants? Vols presentar una cançó o un poema del teu país? Aleshores no dubtis a participar en la vetllada internacional! Aquest vespre podrem gaudir de la diversitat de cultures i d'aptituds dels participants del SES.

Vetllada internacional

Servei de llibres

Servei de llibres
Font: Wikimedia Commons

Durant tot el SES hi haurà, un cop més, una assortida parada de servei de llibres ("Libroservo") que us donarà l'oportunitat d'adquirir una gran varietat de productes relacionats amb l'esperanto: llibres, CD, DVD, samarretes, distintius i adhesius, tot a preus molt raonables. Aprofita l'oportunitat d'enriquir la teva col·lecció de productes d'Esperanto, passa per la parada de llibres!

Conferències

Cursets i tallers

Programa tranquil d'activitats de tarda
Programa més esportiu d'activitats de tarda

Observació 1: Per als nens no hi ha cap programa en especial. Els pares que vulguin venir amb els seus fills petits i vulguin un programa a part per a ells, si us plau poseu-vos en contacte amb els organitzadors de cara la possibilitat de demanar una mainadera professional.

Observació 2: El programa indicat a sobre és encara provisional. Les persones inscrites rebran un programa més detallat del SES abans de l'esdeveniment.