Curs d'Esperanto d'Estiu 2018

Liptovský Mikuláš (Eslovàquia), 14 a 22 de juliol del 2018

Excursions

Totes les excursions es paguen a part, i és possible apuntar-s'hi fins el 30/06/2018. Si us hi apunteu més tard, no us podem garantir una plaça lliure.

Excursions de mig dia

Excursió a peu per la ciutat

(8 EUR, 15/07/2018)

La informació arribarà aviat.

Alts Tatres

Popradské pleso
Font: Wikimedia Commons

(15 EUR, 16/07/2018)

Els Alts Tatres (en eslovac "Vysoké Tatry") és la serralada més alta d'Eslovàquia i Polònia. El Parc Nacional dels Tatres està situat a la part nord-occidental de l'est d'Eslovàquia, a la frontera amb Polònia. Alhora, és la serralada més petita del món, pel fet que ocupa només 260 km². Es va formar per extremats relleus elevats, com a resultat de l'activitat glacial. Des del punt de vista turístic són les muntanyes més importants d’Eslovàquia. El complex de Štrbské Pleso, situat al llac del mateix nom, ha esdevingut un important centre esportiu, on es troben estacions d'esquí i trampolins per a salts d'esquí.

L'excursió és relativament fàcil, sense ascensions gaire complicades, amb unes magnífiques vistes de les muntanyes de l'entorn. Tanmateix recomanem disposar de calçat còmode i estar preparat per a una marxa d'entre 10 i 13 km. L'itinerari anirà des del llac "Štrbské pleso" al llac "Popradské pleso", amb parada a un cementiri simbòlic (en memòria dels turistes que han mort a les muntanyes dels Tatres).

Štrbské pleso és un bonic llac de muntanya d'origen glacial dels Alts Tatres, on s'hi troba el complex de Štrbské Pleso, a Eslovàquia. El llac està glaçat durant aproximadament 155 dies l'any. Al voltant dels llac hi ha diversos hotels i botigues per a turistes.

Vista panoràmica de Štrbské pleso
Font: Wikimedia Commons

Pribylina – museu a cel obert

(12 EUR, 17/07/2018)

La informació arribarà aviat.

Cova de glaç Demänovská

(22 EUR, 20/07/2018)

Cova de glaç Demänovská
Font: Wikimedia Commons

La cova de glaç Demänovská pertany a un extens sistema de coves dels Baixos Tatres, de les quals dues resten obertes al públic. Hi viuen diverses espècies de rat-penats i s'hi han descobert ossos d'ós. La visita dura 45 minuts, durant els quals travessarem diverses cambres espaioses i corredors estrets. Podreu conèixer com es formen les coves i admirar formacions geològiques interessants, incloses les grans estalactites de gel, la característica més important d'aquesta cova. No us descuideu d'anar ben abrigats: a l'estiu, la temperatura de la cova varia entre els 0,4° i els 3°C!

Excursions de tot el dia

Pic de Poludnica

(10 EUR, 18/07/2018)

El pic Poludnica (a 1.549 m sobre el nivell del mar) es troba en els Baixos Tatres, a no gaires quilòmetres de Liptovský Mikuláš. Els esperantistes locals tenen el costum d'ascendir a la muntanya cada hivern i dur-hi pedres de diverses parts del món que han anat recollint durant els seus viatges.

Aquesta excursió acontentarà als qui els agradin unes vacances ben actives: ascendirem uns 900 m durant aproximadament 3 hores. Cal dur un bon calçat. Durant la pujada podreu admirar la natura dels Tatres i des del cim tindreu una vista esplèndida de Liptovský Mikuláš i la vall entre els Baixos Tatres i els Tatres Occidentals.

Aquest panorama us espera al cim del pic de Poludnica (però naturalment sense la neu)

Castell de Spiš i Poprad

(29 EUR, 18/07/2018)

EL castell de Spiš (en eslovac Spišský hrad) és un castell del segle XI en ruïnes que es troba damunt un turó sobre el poble de Spišské Podhradie. La seva paret exterior abraça una superfície de 41.426 m², de manera que el complex del castell és un dels més grans d'Europa. El castell de Spiš juntament amb els monuments de les poblacions properes van ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1993.

Spišský hrad
Font: Wikimedia Commons

Poprad: La informació arribarà aviat.

Autobús al llac Liptovská mara / Tatralandia

(10 EUR, 18/07/2018)

No voleu anar a l'excursió esportiva i preferiu descansar? Cap problema! L'autobús us durà a una platja a la riba del llac Liptovská mara, on podreu banyar-vos i prendre el sol.

També podreu anar al parc aquàtic que hi ha just al costat Tatralandia, on hi ha tota mena de piscines, tobogans, saunes... L'entrada es paga a part, i els preus els trobareu al lloc web de Tatralandia.