Somera Esperanto-Studado 2019

Nitra (Slovakia), 12. - 20. heinäkuuta 2019

Saapumismahdollisuudet

Tutustuaksesi kaikkiin juna- ja kaupunkien välisiin bussiaikatauluihin Slovakiassa, ja Slovakian ja naapurimaiden välillä, käytä erittäin hyvää sivustoa cp.sk. Se antaa sinulle tarkat tiedot yhteyksistä ja on käytettävissä slovakiksi, englanniksi ja saksaksi (alaosassa on mahdollista vaihtaa kieltä). Jos sinulla on opiskelijatodistus, pidä se mukanasi ja näytä sitä ostaessasi lippuja; voit usein saada alennusta.

Miten vaihtaa sivuston kieli cp.sk

Lentämällä

Lähin kansainvälinen lentoasema on Bratislavassa (Letisko M. R. Štefánika, BTS). Toinen mahdollinen on Wien, jonka lentoasema (Flughafen Wien-Schwechat, VIE) lähellä Bratislavaa. On myös mahdollista lentää Budapestiin (Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, BUD). Useat lentoyhtiöt (Ryanair, Wizz Air, Transavia) tarjoavat edullisia lentoja näille lentoasemille.

Erittäin hyödyllisiä sivustoja sopivien lentojen etsimiseen ja hintojen vertailuun ovat Kiwi.com ja Skyscanner.

Bussilla

Yhtiöt (RegioJet) ja (FlixBus) tarjoavat kansainvälisiä yhteyksiä Nitran ja monen eurooppalaisen kaupungin välillä. Wieniin ja Bratislavaan pääsee myös (Eurolines):illa.

Bratislavasta Nitraan

Paras tapa mennä Nitraan Bratislavasta on bussit; niitä kulkee useita joka tunti, ja maksavat noin 4 € ja matka kestää noin tunnin ja vartin. Voit ostaa lipun suoraan kuljettajalta. Etsi sivulta cp.sk yhteyksiä "Bratislava" --> "Nitra" .

On myös suoria busseja Bratislavan lentoasemalta Nitraan, vaikka harvemmin kuin bussiasemalta. Etsi sivulta cp.sk yhteyksiä "Bratislava,,letisko" --> "Nitra" .

Junalla

Bratislavasta Nitraan

Bussit ovat käytännöllisempiä kulkemiseen Nitrasta Bratislavaan. Jos kuitenkin haluat mennä junalla, se on mahdollista, mutta sisältää vähintään yhden vaihdon. Etsi sivulta cp.sk yhteyksiä "Bratislava" --> "Nitra" .

Ilmaiset junat Slovakiassa

Slovakiassa, monet henkilöryhmät voivat nauttia "ilmaisista junista". Tämä koskee vain toisen luokan vaunuja ja eikä InterCity-junia (yksityiskohtia slovakialaisten rautateiden viralliselta sivulta). Tämä on voimassa vain valtion rautateiden junissa, ei muissa yhtiöissä kuten LEO EXpress.

Joistakin kaupungeista

Wienistä Bratislavaan

Wienin lentoasemalta kulkee hyvin usein, tunneittain, bussi Bratislavaan. Matka kestää noin tunnin. Voit nousta bussista Bratislavan lentoasemalla ("Bratislava,,letisko") tai bussiasemalla ("Bratislava,,AS MHD"). Ota selvää kyseisen bussin reitistä. Lippuja voi ostaa verkosta tai yksinkertaisesti suoraan kuljettajalta. Etsi sivulta cp.sk yhteyksiä "Wien,,Flughafen Wien" --> "Bratislava" .

Bratislavan kaupunkiliikenne

Lippuautomaatti Bratislavassa

Pääkaupungissa on mahdollista kulkea kaupunkiliikenteessä (bussit, raitiovaunut, trolleybussit). Osta lippu ennen kulkuneuvoon astumista äläkä unohda leimata sitä (laitteita on kaikissa julkisen liikenteen ajoneuvoissa). Niitä voi ostaa kioskeista, asemien automaateista tai rakennuksesta aivan päärautatieaseman vieressä.

Bratislavan julkisen liikenteen lippuja voit ostaa oranssisista automaateista bussipysäkeillä. Tarvitset eurokolikoita. 15 minuutin peruslippu maksaa 70 senttiä, 30 minuutin maksaa 90 senttiä, 60 minuutin maksaa 1,20 euroa. Alle 15 vuotiaat lapset, opiskelijat alle 26 ja vähintään 62 vuotiaat henkilöt saavat puolet alennusta (katso yksityiskohtainen hinnasto). Lippu oikeuttaa vaihtamaan kulkuneuvoa niin usein kuin haluaa.

Budapestista

On useita päivittäisiä yhteyksiä Budapestin ja Nitran välillä yhdellä vaihdolla. Matka kestää kaksi tuntia ja kaksikymmentä minuuttia. Osta läntisellä asemalla (Nyugati pályaudvar) lippu Nové Zámkyyn. Nové Zámkyssa on tavallisesti vain muutamia minuutteja vaihtaa junaa; voit ostaa lipun Nitraan suoraan junassa konduktöörilta. Etsi sivulta cp.sk yhteyksiä "Budapest" --> "Nitra" .

Nitrassa

Nitrassa juna- ja bussiasemat ovat vierekkäin. SES-paikka on neljän kilometrin päässä ( katso tekemästämme kartasta).

SES-paikkaan voi mennä bussilla, mutta bussit kulkevat vain kaksi kertaa tunnissa (kerran tunnissa viikonloppuisin ja iltaisin). Juna-asemaa lähin pysäkki on Rázcestie Železničná stanica ja bussiasemaa lähin pysäkki on Rázcestie Autobusová stanica. Kummassakin tapauksessa sinun pitää kulkea 200 m pääkadulle asti (Štefánikova trieda) ja ylittää se. Ota bussi nro 2 pysäkille Šindolka, Dolnohorská (linjan viimeinen). Matka kestää neljännestunnin. Yksityiskohtaista aikataulua voit katsoa sivustolla imhd.sk.

Taksilla on mahdolllista ajaa SES-paikkaan; matka maksaa noin 3 €. Joitakin Nitran yhtiöitä:

Slovakian kieli slovakki

Pieni käytännön neuvo: Opettele joitakin perussanoja slovakiksi :) E@I on luonut sivuston slovakin opiskeluun; sinulle on paljon hyötyä seuraavista lauseista: https://slovake.eu/learning/intro/phrases.

SES:n aikana on mahdollista ostaa kirjapalvelusta esperantoteos "Slovaka konversacio skize" (slovakin keskustelualkeita).