Somera Esperanto-Studado 2019

Nitra (Slovakia), 12. - 20. heinäkuuta 2019

Paikka

SES-kaupunki

Nitra on 77 048 asukkaallaan (2017) kuudenneksi suurin kaupunki Slovakiassa. Se sijaitsee Zobor-vuoren juurella maan länsiosassa, 90 km pääkaupunki Bratislavasta. Se on helposti tavoitettavissa bussilla (lue lisää sivulta Saapumismahdollisuudet).

Nitra on Slovakian vanhin kaupunki; sen ensimmäinen kirjallinen maininta on peräisin vuodelta 828. Tässä kaupungissa on runsaasti historiallisia monumentteja. Päänähtävyys on linna, joka sijaitsee alueella, jossa on paljon mielenkiintoisia rakennelmia; museo, kirkkoja, patsaita ym. Muita tärkeitä nähtävyyksiä ovat teatteri, synagoga ja Golgata-kukkula, josta on kaunis näköala kaupunkiin. Korkeampaa näköalaa haluavat urheilulliset voivat kiivetä Zobor-vuorelle ja nauttia koko ympäristön panoraamasta.

SES-paikka

SES järjestetään yhdessä rakennuksessa. Alakerroksissa sijaitsevat luokkahuoneet ja ruokasali ja yläkerroksissa ovat makuuhuoneet. Rakennuksessa on hissit. Opiskelija-asuntolassa on useita opiskelu- ja luentohuoneita ja suuri aula iltaohjelmaa varten. Iltaisin toimii baari ja yökyöpeleiden kokoontumispaikka. Opiskelija-asuntolassa on langaton verkko.

Opiskelijatalossa on peruskeittiökomero oman ruuan valmistajille. Käytössä on myös yksi pesukone ja vaatteiden kuivaaja. Opiskelijatalossa on buffetti, josta vi ostaa välipaloja, juomia ja voileipiä.

Osallistujat asuvat kahden tai kolmen hengen huoneissa opiskelija-asuntolassa. Huoneita on korkeintaan 235 henkilölle. Kahdella huoneella on aina yhteinen WC ja suihku. Jos haluat ehdottomasti asua yksin, merkitse tämä mahdollisuus ilmoittautumislomakkeessa (sitä varten on lisämaksu, katso maksut). Lisäksi on mahdollista telttailla, jos tuot oman teltan mukana.

Huomautus: Paikka tarjoaa tavanomaiset olosuhteet yöpymiselle, joten älä odota luksusta. Jos kuitenkin haluat majoittua korkeatasoisemmin, ilmoita meille toiveistasi – yritämme auttaa sinua. Voit ottaa suoraan yhteyden viereisiin täysihoitoloihin ja hotelleihin.

Osoite

Stredná odborná škola veterinárna
Drážovská 14
950 12 Nitra

Slovakia

Huomautus: Kaikista tapahtumaan liittyvistä asioista älä ota yhteyttä SES-paikan toimijoihin, vaan tapahtuman järjestäjiin (katso sivu Yhteystiedot).