2019-es Nyári Eszperantó Tanulás

Nyitra (Szlovákia), 2019. július 12-20.

Hely

SES-város

Nyitra, 77 048 lakosával (2017) Szlovákia hatodik legnagyobb városa. A Zobor-hegy lábánál, az ország nyugati részén, a fővárostól, Pozsonytól 90 km-re található. Onnan busszal könnyen megközelíthető (további információ az Utazás oldalon).

Nyitra Szlovákia legrégebbi városa: első írásos említése a 828. évből származik. Történelmi műemlékek bővelkednek a városban. A fő látnivaló a kastély, mely számos érdekes épülettel rendelkezik: múzeum, templomok, szobrok stb. További fontos látnivalók a Fő tér a színházzal, a zsinagóga és a Kálvária-hegy, ahonnan szép kilátás nyílik a városra. Magasabb kilátópontért a sportosabbak felmászhatnak a Zobor-hegyre, és élvezhetik a környező panorámát.

SES-helyszín

A SES egy épületben zajlik. Az alsó szinten vannak a tantermek és az étkező, a felső szinteken a hálószobák. Az épületben vannak liftek. A kollégium számos tan- és előadóteremmel és egy nagy teremmel rendelkezik az esti program számára. Este kocsma és teaház működik. A kollégium rendelkezik vezeték nélküli internet-kapcsolattal.

A kollégiumban egyszerű kis konyha van az önellátók számára. Mosógép és ruhaszárító is rendelkezésre áll. A kollégiumban egy büfé található, ahol rágcsálnivalót, üdítőket és szendvicseket vásárolhatsz.

A résztvevők a kollégium két- és háromágyas szobáiban kerülnek elhelyezésre. Szobák legfeljebb 235 fő részére állnak rendelkezésre. Két szobánként közös WC és zuhanyzó van. Ha mindenképpen szeretnél egyedül lakni, jelezd ezt a lehetőséget a jelentkezési lapon (pótdíjat kell ehhez fizetned, nézd meg a Költségek részt). Lehetőség van sátorozni is, ha hozol saját sátrat.

Megjegyzés: A diákotthon megszokott feltételeket nyújt éjszakára, tehát ne várj nagy luxust. Ha mégis nagyobb luxusban szeretnél lakni értesíts bennünket erről -- igyekszünk segíteni ebben. Közvetlenül is kapcsolatba léphetsz az egyik közeli panzióval és szállodákkal

Cím

Stredná odborná škola veterinárna
Drážovská 14
950 12 Nitra

Szlovákia

Megjegyzés: Bármely, a rendezvénnyel kapcsolatos kérdés esetén kérjük, ne a SES helyszín ügyintézőivel vedd fel a kapcsolatot, hanem a rendezvény szervezőivel (lásd a Kapcsolat oldalt).