Letná škola esperanta 2019

Nitra (Slovensko), 12.–20. júla 2019
Preklad do slovenčiny je hotový na 97 %. Všetky aktuálne informácie sú dostupné v esperante a .

Miesto

Mesto podujatia

Nitra je so svojimi 77 048 obyvateľmi (2017) šiestym najväčším mestom Slovenska. Nachádza sa na úpätí vrchu Zobor, na západe krajiny, 90 km od Bratislavy. Odtiaľ je ľahko dostupná autobusom (podrobnosti na stránke Príchod).

Nitra je najstaršie mesto Slovenska: prvá písomná zmienka o nej pochádza z roku 828. Je bohatá na historické pamiatky. Hlavnou pamätihodnosťou je hrad, ktorý sa nachádza v oblasti s mnohými zaujímavými stavbami: múzeum, kostoly, sochy a podobne. Ďalšie významné pamätihodnosti sú hlavné námestie s divadlom, synagóga a Kalvária, odkiaľ je krásny výhľad na mesto. Pre ešte lepšiu vyhliadku môžu záujemcovia vystúpiť na vrch Zobor a užívať si panorámu celého okolia.

Priestory podujatia

SES sa bude konať v jednej budove. Na spodných poschodiach sa nachádzajú učebne a jedáleň a na vrchných poschodiach izby. V budove sú k dispozícii výťahy. V študentskej ubytovni sa nachádza množstvo študijných a prednáškových miestností, ako aj veľká sála pre večerný program. Večer bude fungovať bar aj čajovňa. Študentská ubytovňa má wifi.

V študentskej ubytovni sa nachádza základná kuchynka pre tých, čo si varia sami. K dispozícii je aj práčka a sušička. Ubytovňa má bufet, kde je možné zakúpiť občerstvenie, nápoje a sendviče.

Účastníci budú bývať v dvoj-
a troj-posteľových študentskej ubytovne. Celkovo sú k dispozícii izby najviac pre 235 účastníkov. Každé 2 izby majú spoločné WC a sprchu. Ak chcete bývať sami, vyznačte túto možnosť v prihláške (je za to mierny príplatok, pozrite časť o poplatkoch). Okrem toho je tiež možné stanovanie, ak si prinesiete vlastný stan.

Poznámka: Zariadenie ponúka "bežné" (obyčajné) podmienky ubytovania, neočakávajte teda veľký luxus. Ak si predsa len želáte bývať vo väčšom luxuse, oznámte nám vaše požiadavky – budeme sa snažiť vám pomôcť. Môžete tiež priamo kontaktovať niektorý z priľahlých penziónov a hotelov.

Adresa

Stredná odborná škola veterinárna
Drážovská 14
950 12 Nitra

Slovensko

Poznámka: V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom podujatia, prosím, NEkontaktujte správcov ubytovacieho zariadenia, ale organizátorov podujatia (pozri stránku Kontakt).