Letní škola esperanta 2019

Nitra (Slovensko), od 12. do 20. července 2019

Místo

Město

Nitra je se svými 77 048 obyvateli (2017) šestým největším městem Slovenska. Nachází se na úpatí vrchu Zobor, na západě země, 90 km od Bratislavy. Odtud je snadno dostupná autobusem (podrobnosti na stránce Příjezd).

Nitra je nejstarším městem Slovenska: první písemná zmínka o ní pochází z roku 828. Oplývá historickými památkami. Hlavní pamětihodností je hrad, který se nachází v oblasti s mnoha zajímavými stavbami: muzeum, kostely, sochy apod. Dalšími významnými pamětihodnostmi jsou hlavní náměstí s divadlem, synagoga a Kalvárie, odkud je krásný výhled na město. Pro ještě lepší vyhlídku můžou zájemci vystoupat na vrch Zobor a užít si panorama celého okolí.

Budova

SES se bude konat v jedné budově. Ve spodních patrech se nachází učebny a jídelna a v horních patrech pokoje. V budově jsou výtahy. Studentská ubytovna nabízí několik studoven a přednáškových místností a velký sál pro večerní program. Večer bude v provozu bar a čajovna. V ubytovně je bezdrátové připojení.

Ve studentské ubytovně se nachází kuchyňka. K dispozici jsou i pračka a sušička. Ubytovna má bufet, kde je možné koupit občerstvení, nápoje a sendviče.

Účastníci budou bydlet ve dvou- a třílůžkových pokojích studentské ubytovny. Celkem jsou k dispozici pokoje pro maximálně 235 účastníků. Vždy 2 pokoje mají společné WC a sprchu. Pokud požadujete samostatný pokoji, vyberte tuto možnost v přihlášce (je to za příplatek, prosím podívejte se na poplatky). Je možné také stanování, pokud si přivezete vlastní stan.

Poznámka: Zařízení nabízí „běžné“ (obyčejné) podmínky ubytování, neočakávajte tedy velký luxus. Jestliže si přesto přejete bydlet ve větším luxusu, oznamte nám prosím své požadavky – budeme se snažit vám pomoci. Můžete také přímo kontaktovat některé z blízkých penzionů a hotelů.

Adresa

Stredná odborná škola veterinárna
Drážovská 14
950 12 Nitra

Slovensko

Poznámka: Ohledně jakýchkoliv záležitostí týkajících se akce prosím nekontaktujte správce ubytovacího zařízení, ale organizátory akce (podívejte se na stránku Kontakt).