Facebook Telegram

2017-es Nyári Eszperantó Tanulás

Selmecbánya (Szlovákia), 2017 július 15-23-ig

Oktatás

Az eszperantó oktatást a SES idején tapasztalt eszperantótanárok vezetik, akiknek hatalmas nemzetközi tapasztalatuk van.

Önértékelés

Jelenlegi eszperantó szinted megmérésére, meghívunk, hogy szánj 5 percet az online kérdőív kitöltésére. Ezáltal tudunk ajánlani neked olyan csoportot, amely szentednek a legjobban megfelel. Ez a szintfelmérés nem érinti a teljesen kezdőket.

A kérdőív 12 nyelven van. A legmegbízhatóbb eredményekért javasoljuk, hogy az anyanyelveden töltsd ki.

CatalàČeštinaDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoMagyarPolskiРусскийSlovenčina

Tanárok

Szint A1

Víctor Solé Víctor Solé (Katalónia)
Jana Kamenická Jana Kamenická (Szlovákia)

Szintek A2-B1

Christophe Chazarein Christophe Chazarein (Franciaország)
Nina Pietuchowska Nina Pietuchowska (Lengyelország)

Szint B2

Tim Morley Tim Morley (Nagy Britannia)
Przemysław Wierzbowski Przemysław Wierzbowski (Lengyelország)

Szintek C1-C2

Konstantin Tikhomirov Konstantin Tikhomirov (Oroszország/Lengyelország)

Eszperantó irodalom és kultúra

Az eszperantóval nem csak szeretni és veszekedni lehet, gyűlésekre járni és elfelejteni a tárgyeseteket, hanem lehet irodalmi szövegeket is írni.Már Zamenhof óta írtak nyelvünkön verseket, regényeket, novellákat stb. egészen dalszövegekig. Gyere el tanfolyamunkra és eszperantóul tanítunk meg az irodalomból, s megmutatjuk, hogyan lehet jó/rossz verset írni!

A résztvevők kívánságainak és összetételének az alapján különféle témákkal foglalkozunk, pl.:

Nicola Ruggiero Nicola Ruggiero (Olaszország)

RUGGIERO, Nicola. 1986 Olasz író. Született Mola di Bariban, Apúliában, Dél-Olaszországban, ma Seltjarnarnesben (IS) lakik, Reykjavík mellett. 2006 óta Az Eszperantó Író Szövetség bizottsági tagja, a TEJO "B" bizottsági tagja, az Olasz Eszperantista Ifjúság elnöke 2006-2008 között. Publikációi: "La ĉerizarboj de Lucullo", esszé Baldur Ragnarsson "La lingvo serena" teljes antólógiájában. Előadásokat tartott több kongresszuson: "La Infana Raso" és több eszperantó szerzőről, legutóbb Baldur Ragnarssonról a reykjavíki UK-n. Kiadta a "Taglibro de nenifaranto" verseskötetet 2008-ban, és többször nyert el díjat az UEA Belartaj Konkursoj versenyén. Gyakran hozzájárul a Beletra Almanakohóz verseivel, prózájával és esszéivel.