Facebook Telegram

Curs d'Esperanto d'Estiu 2017

Banská Štiavnica (Eslovàquia), del 15 al 23 de juliol de 2017

Ensenyament

L'ensenyament d'Esperanto durant el SES serà al càrrec de professors experts, amb una àmplia experiència internacional.

Autoavaluació

Per tal de mesurar el teu nivell d'Esperanto, et convidem a dedicar 5 minuts per respondre el formulari en línia. Gràcies a les teves respostes et podrem proposar el grup que millor es correspon al teu nivell. Aquesta avaluació no incumbeix als principiants absoluts.

El formulari està disponible en 12 llengües. Per a uns resultats més fiables, us recomaneu que l'ompleneu en la vostra llengua pròpia.

CatalàČeštinaDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoMagyarPolskiРусскийSlovenčina

Professors

Nivell A1

Víctor Solé Víctor Solé (Catalunya)
Jana Kamenická Jana Kamenická (Eslovàquia)

Nivells A2–B1

Christophe Chazarein Christophe Chazarein (França)
Nina Pietuchowska Nina Pietuchowska (Polònia)

Nivell B2

Tim Morley Tim Morley (Regne Unit)
Przemysław Wierzbowski Przemysław Wierzbowski (Polònia)

Nivells C1–C2

Konstantin Tikhomirov Konstantin Tikhomirov (Rússia/Polònia)

Literatura i cultura esperantistes.

L'Esperanto no només permet estimar-se i barallar-se, reunir-se i oblidar-se dels acusatius, sinó també d'escriure textos literaris. Des de l'època de Zamenhof, aquesta llengua ha estat utilitzada en tota mena de creacions literàries (des de poemes, novel·les i contes, fins a lletres de cançons). Vine al nostre curs per conèixer millor la literatura esperantista i aprendre com s'escriu un bon (o mal) poema.

En funció dels participants i de les seves preferències, tractarem diversos temes, com per exemple:

Nicola Ruggiero Nicola Ruggiero (Itàlia)

Nicola Ruggiero (Itàlia, 1986). Va néixer a Mola di Bari, a la regió de Pulla (Puglia), al sud d'Itàlia, i actualment viu a Seltjarnarnes, prop de Rejkjaviko, a Islàndia. Des del 2006 és membre del comitè de l'Associació d'Escriptors en Esperanto, membre de categoria B del comitè de TEJO (Tutmonda Esperantista Junulara Organizo - Organització mundial de Joves Esperantistes), i presidenta de l'associació Joventut Esperantista Italiana entre el 2006 i el 2008. Ha publicat "La ĉerizarboj de Lucullo" (el cirerer de Lucullo), un assaig a "La lingvo serena" (el llenguatge serè), que és un recull de l'obra completa de Baldur Ragnarsson. Ha impartit conferències sobre "La Infana Raso" (la raça infantil), de William Auld, i sobre diversos autors en Esperanto en nombrosos congressos, darrerament sobre Baldur Ragnarsson, durant el Congrés Mundial de Rejkjaviko. Ha publicat el recull de poemes "Taglibro de nenifaranto" (diari d'un gandul) (2008), i ha guanyat diversos premis en concursos literaris de l'Associació Universal d'Esperanto. Col·labora sovint en la revista "Beleta Almanaco" (almanac literari) amb els seus poemes, proses i assaigs.