Facebook Telegram

Somera Esperanto-Studado 2017

Banská Štiavnica (Slovakiet), d. 15. til d. 23. juli 2017
Oversættelsen på dansk er 79% færdig. Nogle oplysninger er muligvis forkerte. Alle opdaterede informationer er tilgængelig på Esperanto.

Undervisning

Esperanto-undervisningen vil blive gennemført af esperanto-lærere med stor international erfaring.

Selvevaluering

For at kunne måle dit nuværende esperanto-niveau inviterer vi dig til at bruge 5 minutter på at besvare et spørgeskema på nettet. Ved hjælp af dine svar vil vi kunne tilbyde dig den gruppe, som best svarer til din kunnen. Denne måling angår ikke nybegyndere.

Spøreskemaet findes på 12 sprog. Vælg fra den nedenstående liste det sprog, du foretrækker.

CatalàČeštinaDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoMagyarPolskiРусскийSlovenčina

Lærere

A1-niveau

Víctor Solé Víctor Solé (Catalonien)
Jana Kamenická Jana Kamenická (Slovakiet)

A2–B1-niveauer

Christophe Chazarein Christophe Chazarein (Frankrig)
Nina Pietuchowska Nina Pietuchowska (Polen)

B2-niveau

Tim Morley Tim Morley (Storbritannien)
Przemysław Wierzbowski Przemysław Wierzbowski (Polen)

C1–C2-niveauer

Konstantin Tikhomirov Konstantin Tikhomirov (Rusland/Polen)

Esperantoliteratur og -kultur

På esperanto kan man ikke kun elske og skændes, holde møder og glemme akkusativen, man kan også skrive literariske tekster. Allerede med Zamenhof kom der digte, romaner, noveller, sange på randen af det skønliterære mm. ind i vores sprog. Kom til vores kursus, hvor du kan lære om esperantoliteratur og hvordan du kan skrive et (u)kvalificeret digt.

Med udgangspunkt i deltagernes ønsker og sammensætning vil vi behandle forskellige emner, som fx:

Nicola Ruggiero Nicola Ruggiero (Italien)

RUGGIERO, Nicola. 1986. Italiener. Født i Mola di Bari, Apulien, Sydtalien, nu bosiddende i Seltjarnarnes nær Rejkjavik, Island. Siden 2006 delegeret i Esperantlingva Verkista Asocio (forbundet af esperantotalende forfattere), forhenværende B-komités-medlem i TEJO (esperanto-ungdomsverdensforbundet), formand vor den italienske esperanto-ungdom 2006-2008. Har offentliggjort "La ĉerizarboj de Lucullo", en essay i "La lingvo serena", Baldur Ragnarssons hovedværk. Har holdt foredrag om "La Infana Raso" og nogle esperantoforfattere på talrige kongresser, sidst om Baldur Ragnarsson under verdenskongressen i Rejkjavik. Offentliggjorde i 2008 digtsamlingen "Taglibro de nenifaranto", har gentagne gange vundet priser i UEAs (esperanto-verdensforbundets) skønliterære konkurrence. Yder ofte bidrag til Beletra Almanako i form af digte, prosatekster og essays.