Facebook Telegram

Somera Esperanto-Studado 2017

Banská Štiavnica (Slovakiet), d. 15. til d. 23. juli 2017
Oversættelsen på dansk er 79% færdig. Nogle oplysninger er muligvis forkerte. Alle opdaterede informationer er tilgængelig på Esperanto.

Sådan kommer du derhen.

Brug den fremragende hjemmeside cp.sk for at kende køreplanerne for alle tog og bybusser i Slovakiet og mellem Slovakiet og nabolande. Den giver dig præcise informationer omkring forbindelser og er tilgængelig på slovakisk, engelsk og tysk (du kan ændre sprog nederst). Hvis du har et studiekort, så tag det med og vis den, når du køber billetter; du kan ofte få rabatter.

Med fly

De mest praktiske lufthavne at lande i for at komme til Banská Štiavnica er Bratislava (Letisko M. R. Štefánika, BTS) og fra Wien (Flughafen Wien-Schwechat, VIE). En anden mulighed er lufthavnene i Budapest (Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, BUD), Košice (Letisko Košice, KSC) og Poprad (Letisko Poprad-Tatry, TAT). Op til flere flyselskaber tilbyder billige fly til disse lufthavne.

Fra Wien til Bratislava

Fra Wiens lufthavn går der bus til Bratislava hver time. Turen tage 1 time. Du kan stå af bussen enten ved Bratislava lufthavn (“Bratislava,,letisko”) eller eller ved busholdepladsen (“Bratislava,,AS MHD”). Vær opmærksom på bussens køreplan. Det er muligt at bestille billetterne online eller bare købe dem direkte af chaufføren.

Tidsplan:

Bytrafik i Bratislava

Automat i Bratislava

I hovedstaden kan man køre med offentlig trafik (bus, sprovogn, trolleybus). Køb billetten før du stiger på og glem ikke at stemple den (apparater med det formål findes i alle offentlige transportmidler). Billetter kan købes i kiosker, automater ved stationerne eller i bygningen lige ved siden af hovedbanegården.

Man kan købe billetter til offentlig transport i Bratislava i orange automater ved busstoppesteder. Til dette skal man på forhånd have euro på møntform. En basisbillet koster 0,70€, 30 minutter koster 0,90€, 60-minutter koster 1,20€. Børn op til 15 år, studerende op til 25 år og personer på 62+ år får halv pris (se den detaljerede prisoversigt). En billet tillader skift af transportmiddel så ofte som man vil.

Fra Bratislava til Banská Štiavnica

Fra Bratislava til Banská Štiavnica kører der op til flere direkte busser hver dag. Der er også busforbindelser med skift i en anden by (Zvolen eller Žiar nad Hronom). Der findes ikke direkte tog fra Bratislava til Banská Štiavnica, og togrejse kræver som regel flere skift. Vær sikker på at kontrollere køreplanen på cp.sk.

Tidsplan:

Ved ankomst til busstationen i Banská Štiavnica, skal du til fods gå tyve minutter for at komme til SES-stedet. Du kan læse detaljer om dette i kortet, som vi har forberedt med de vigtige steder under SES.

Det slovakiske sprog

Her et lille praktisk råd: Lær nogle grundlæggende ord på slovakisk. :) E@I har lavet en side, hvor du kan lære lidt slovakisk. De følgende sætninger vil nok være gavnlige: http://slovake.eu/learning/intro/phrases.

Under SES kan en lille bog på Esperanto "Samtale på Slovakisk kortfattet" købet i boghandlen.