Facebook Telegram

Curs d'Esperanto d'Estiu 2017

Banská Štiavnica (Eslovàquia), del 15 al 23 de juliol de 2017

Com arribar

Per conèixer els horaris dels trens i autobusos interurbans dins d'Eslovàquia, i entre Eslovàquia i els països veïns, feu servir aquesta web excel·lent cp.sk. Us donarà informació precisa sobre els trajectes, i està disponible en eslovac, anglès i alemany (es pot canviar de llengua a l apart de sota). Si porteu algun document que us identifiqui com a estudiant, porteu-lo a sobre i ensenyeu-lo quan compreu el bitllet: sovint podreu tenir una reducció de tarifa.

Amb avió

Els vols més adients per anar a Banská Štiavnica són els de Bratislava (Letisko M. R. Štefánika, BTS) i de Viena (Flughafen Wien-Schwechat, VIE). Una altra possibilitat es l'aeroport de Budapest (Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, BUD, Košice (Letisko Košice, KSC) i Poprad (Letisko Poprad-Tatry, TAT). Moltes companyies aèries (Ryanair, Wizz Air, Transavia) ofereixen ofertes de vol econòmiques cap a aquests aeroports.

De Viena a Bratislava

De l'aeroport de Viena surten autobusos molt sovint, cada hora cap a Bratislava. El viatge és d'una hora. Podeu baixar de l'autobús bé a l'aeroport de Bratislava ("Bratislava,,letisko"), o bé a l'estació d'autobusos ("Bratislava,,AS MHD"). Estigueu atents a l'itinerari de cadascun dels autobusos. Els bitllets es poden adquirir en línia per internet o comprar-los directament al conductor.

Horaris:

Tràfic urbà a Bratislava

Expenedor automàtic a Bratislava

A la capital podeu viatjar amb transport públic (autobusos, tramvies, troleibusos). Compreu el bitllet abans d'entrar al vehicle de transport públic, i allà no us oblideu de validar-lo (hi ha màquines de marcar els bitllets en tots els vehicles). Els bitllets es poden comprar als quioscos, a les màquines expenedores automàtiques de les estacions, o a l'edifici que hi ha a tocar de l'estació principal de tren.

Els bitllets per al transport públic els podeu adquirir en els expenedors automàtics de color taronja que hi ha al costat de les parades d'autobús. Us caldran monedes en euros. El bitllet bàsic de 15 minuts val 0,70 €, el de 30 minuts val 0,90 €, i el de 60 minuts val 1,20 €. Els nens fins a 15 anys, els estudiants fins a 25 anys i les persones a partir de 62 anys tenen una reducció del 50% (vegeu les tarifes detallades). El bitllet us dóna dret a canviar d'autobús o tramvia tantes vegades com vulgueu.

Des de Bratislava a Banská Štiavnica

De Bratislava a Banská Štiavnica hi ha molts autobusos directes cada dia. També hi ha línies d'autobús amb transbord en un altra ciutat ((Zvolen o Žiar nad Hronom). No hi ha trens directes de Bratialava a Banská Štiavnica, i el viatge amb tren sovint comporta molts transbords. Verifiqueu el horaris a cp.sk.

Horaris:

Des de l'estació d'autobusos de Banská Štiavnica fins a les instal·lacions del SES hi teniu uns 10 minuts a peu. Podeu veure'n més detalls en el mapa que hem preparat amb els principals llocs del SES.

La llengua eslovaca

Un petit consell pràctic: Apreneu algunes paraules bàsiques en eslovac :) E@I ha creat un lloc web per aprendre l'eslovac, i us seran de molta utilitat les següents frases: http://slovake.eu/learning/intro/phrases.

Durant el SES, al "libroservo" (servei de llibres) s'hi podrà comprar el manual de conversa en eslovac per a parlants d'esperanto "Slovaka konversacio skize".