Facebook Telegram

Somera Esperanto-Studado 2017

Banská Štiavnica (Slovakia), 15. - 23. heinäkuuta 2017

Saapumismahdollisuudet

Tutustuaksesi kaikkiin juna- ja kaupunkien välisiin bussiaikatauluihin Slovakiassa, ja Slovakian ja naapurimaiden välillä, käyttä erittäin hyvää sivustoa cp.sk. Se antaa sinulle tarkat tiedot yhteyksistä ja on käytettävissa slovakiksi, englanniksi ja saksaksi (alaosassa on mahdollista vaihtaa kieltä). Jos sinulla on opiskelijatodistus, pidä se mukanasi ja näytä sitä ostaessasi lippuja; voit usein saada alennusta.

Lentämällä

Soveliaimmat lentokentät Banská Štiavnicaan saapumiseen ovat Bratislavan (Letisko M. R. Štefánika, BTS) ja Wienin (Flughafen Wien-Schwechat, VIE) . Muita mahdollisia ovat Budapest (Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, BUD), Košice (Letisko Košice, KSC) ja Poprad (Letisko Poprad-Tatry, TAT). Useat lentoyhtiöt (Ryanair, Wizz Air, Transavia) tarjoavat edullisia lentoja näille kentille.

Wienistä Bratislavaan

Wienin lentoasemalta kulkee hyvin usein, tunneittain, bussi Bratislavaan. Matka kestää noin tunnin. Voit nousta bussista Bratislavan lentoasemalla ("Bratislava,,letisko") tai bussiasemalla ("Bratislava,,AS MHD"). Ota selvää kyseisen bussin reitistä. Lippuja voi ostaa verkosta tai yksinkertaisesti suoraan kuljettajalta.

Aikataulu:

Bratislavan kaupunkiliikenne

Lippuautomaatti Bratislavassa

Pääkaupungissa on mahdollista kulkea kaupunkiliikenteessä (bussit, raitiovaunut, trolleybussit). Osta lippu ennen kulkuneuvoon astumista äläkä unohda leimata sitä (laitteita on kaikissa julkisen liikenteen ajoneuvoissa). Niitä voi ostaa kioskeista, asemien automaateista tai rakennuksesta aivan päärautatieaseman vieressä.

Bratislavan julkisen liikenteen lippuja voit ostaa oranssisista automaateista bussipysäkeillä. Tarvitset eurokolikoita. 15 minuutin peruslippu maksaa 70 senttiä, 30 minuutin maksaa 90 senttiä, 60 minuutin maksaa 1,20 euroa. Alle 15 vuotiaat lapset, opiskelijat alle 26 ja vähintään 62 vuotiaat henkilöt saavat puolet alennusta (katso yksityiskohtainen hinnasto). Lippu oikeuttaa vaihtamaan kulkuneuvoa niin usein kuin haluaa.

Bratislavasta Banská Štiavnicaan

Bratislavasta Banská Štiavnicaan kulkee päivittäin useita busseja suoraan. On myös bussireittejä, joissa on vaihto toisessa kaupungissa (Zvolen tai Žiar nad Hronom). Bratislavasta Banská Štiavnicaan ei ole suoria junayhteyksiä, ja junamatka vaatiin tavallisesti useita vaihtoja. Tarkista ehdottomasti aikataulut cp.sk sivulta.

Aikataulu:

Saavuttuasi bussiasemalle Banská Štiavnicassa, sinun pitää kulkea jalan kymmenen minuuttia päästäksesi SES-paikkaan. Yksityiskohdat näet valmistamastamme kartasta, jossa on SES:n tärkeitä paikkoja.

Slovakian kieli slovakki

Pieni käytännön neuvo: Opettele joitakin perussanoja slovakiksi :) E@I on luonut sivuston slovakin opiskeluun; sinulle on paljon hyötyä seuraavista lauseista: http://slovake.eu/learning/intro/phrases.

SES:n aikana on mahdollista ostaa kirjapalvelusta esperantoteos "Slovaka konversacio skize".