Facebook Telegram

Somera Esperanto-Studado 2017

Banská Štiavnica (Slovakia), 15. - 23. heinäkuuta 2017

Opetus

Esperanto-opetusta SES-tapahtuman aikana johtavat kokeneet esperanto-opettajat, joilla on runsaasti kansainvälistä kokemusta.

Itsearviointi

Nykyisen esperantotasosi mittaamiseksi kutsumme sinut varaamaan viisi minuuttia verkkokyselyyn vastaamiseksi. Vastauksiesi ansiosta voimme ehdottaa sinulle ryhmää, joka soveltuu parhaiten tasoosi. Tämä tasomittaus ei koske täysin aloittelijoita.

Kysely on 12:llä kielellä. Luotettavimman tuloksen saamiseksi suosittelemme sinua täyttämään sen omalla äidinkielelläsi.

CatalàČeštinaDeutschEnglishEspañolEsperantoFrançaisItalianoMagyarPolskiРусскийSlovenčina

Opettajat

Taso A1

Víctor Solé Víctor Solé (Katalonia)
Jana Kamenická Jana Kamenická (Slovakia)

Tasot A2–B1

Christophe Chazarein Christophe Chazarein (Ranska)
Nina Pietuchowska Nina Pietuchowska (Puola)

Taso B2

Tim Morley Tim Morley (Yhdistynyt kuningaskunta)
Przemysław Wierzbowski Przemysław Wierzbowski (Puola)

Tasot C1–C2

Konstantin Tikhomirov Konstantin Tikhomirov (Venäjä/Puola)

Esperantokirjallisuus ja -kulttuuri

Esperanton avulla ei ole ainoastaan mahdollista rakastaa ja riidellä, kokoustaa ja unohtaa akkusatiivit, vaan myös kirjoittaa kirjallisuutta. Jo Zamenhofista lähtien kielellämme on syntynyt runoja, romaaneja, novelleja ja niin edelleen aina lauluteksteihin kaunokirjallisuuden joka laidalla. Tule kurssillemme ja saat sivistystä esperantokirjallisuudesta ja näytämme sinulle miten tehdä hyvä (tai huono) runo!

Toiveisiin ja osallistujien koostumukseen perustuen käsittelemme erilaisia aiheita, esimerkiksi:

Nicola Ruggiero Nicola Ruggiero (Italia)

RUGGIERO, Nicola. 1986. Italialainen. Syntynyt Mola di Barissa, Apuliassa, eteläisessä Italiassa. Asuu nykyään Seltjarnarnesissa, Islannissa, lähellä Reykjavikia. Vuodesta 2006 "Esperantlingva Verkista Asocio"n edustajistojäsen, TEJOn B-edustajistojäsen, Italian Nuorten esperatistien puheenjohtaja 2006-2008. Julkaissut "La ĉerizarboj de Lucullo", esseen "La lingvo serena" teoksessa, Baldur Ragnarssonin koko tuotannon. Luennoinut aiheesta "La Infana Raso" ja monista esperantokirjailijoista monissa kongresseissa, viimeksi Baldur Ragnarsonista Reykjavikin maailmankongressissa. Julkaissut runokokoelman "Taglibro de nenifaranto" vuonna 2008 ja on saanut useita kertoja palkintoja UEA:n kaunokirjallisuuskilpailuissa. Avustaa usen Beletra Almanakoa runoilla, proosa-aiheilla ja esseillä.