Facebook Telegram

2017 Yaz Esperanto Öğrenimi

15-23 Temmuz 2017, Banská Štiavnica (Slovakya)
[Türkçe] diline tercümesi %74 seviyesinde tamamlanmıştır, bazı hatalar olabilir. Tam güncel bilgiler web sayfamızın Esperanto sürümündedir.

Geliş imkanları

Slovakya içindeki ve Slovakya ile komşu ülkeler arasındaki tüm otobüs ve tren seferlerini öğrenmek için bu çok iyi web sayfasını kullanın cp.sk. Sayfa Slovakça, İngilizce ve Almanca dillerindedir ve size bağlantılar ile ilgili çok hassas bilgiler verecektir (dil sayfanın aşağısından değiştirilebilir). Eğer öğrenci kimliğiniz varsa yanınızda getirin ve bilet alırken gösterin: Sık sık indirim alabilirsiniz.

Uçakla

Banská Štiavnica 'ya gelmek için en uygun havaalanları Bratislavo (Letisko M. R. Štefánika, BTS) ve Viyana'dakilerdir (Flughafen Wien-Schwechat, VIE). Başka bir imkan da Budapeşte havaalanıdır (Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, BUD). Bir çok havayolu şirketi (Ryanair, Wizz Air, Transavia) bu üç havallanı için ucuz biletler sunmaktadırlar.

Viyana'dan Bratislava'ya

Viyana havaalanından oldukça sık, saatte bir Bratislava'ya otobüs hareket etmektedir. Seyahat 1 saat sürmektedir. Otobüsten Bratislava havaalanında ("Bratislava,,letisko") veya otobüs ana istayonunda ("Bratislava,,AS MHD") de inebilirsiniz. Lütfen nerede ineceğinizi öğrenmek için bindiğiniz otobüsün güzergahını kontrol edin. Bileti internet'ten ya da doğrudan otobüs şoföründen alabilirsiniz.

program:

Bratislava'da toplu taşıma

Bratislava'da bilet satış makinesi

Başkentte toplu taşıma ile (otobüs, tramvay, troleybüs) seyahat edilebilir. Araca binmeden "önce" bilet alınması gerekir ve araç içerisindeki otomatlarda biletinizi onaylatmanız gerekir. Biletler kiosk'lardan, istasyonlardaki bilet satan makinalardan, veya ana tren istasyonunun hemen yanındaki binadan alınabilir.

Bratislava'da toplu taşıt araçları için biletleri otobüs duraklarındaki turuncu renkteki bilet otomatlarından alabilirsiniz. Yanınızda Avro bozuk arası olmalıdır. Temel 15 dakikalık bilet 0,70 €, 30 dakikalık bilet 0,90 €, 60 dakikalık bilet 1.20 € dur. Çocuklar 15 yaşına kadar, öğrenciler 25 yaşına kadar ve 62 yaşından büyük kişiler %50 indirime sahiptirler (detaylı fiyat listesine bakınız). Bir bilet ile kişi istediği kadar sık otobüs değiştirebilir.

Bratislava'dan Banská Štiavnica'ya

Bratislava'dan Banská Štiavnica'ya her gün çok sayıda direk otobüs seyahat eder. Ayrıca bağlantılı başka şehirlerde aktarmalı otobüsler de mevcuttur (Zvolen veya Žiar nad Hronom). Bratislava'dan Banská Štiavnica'ya doğrudan tren yoktur, ve trenle seyahat genelde çok fazla aktarmalar gerektirmektedir. Tarifeye mutlaka cp.sk sayfasından kontrol ediniz.

program:

Banská Štiavnica'nın otobüs garına vardığınızda, SES binasına kadar on dakika yürümenin gerekecektir. Detayları ve önemli SES noktalarını hazırladığımız haritada görebilirsiniz.

Slovakça dili

Küçük pratik bir tavsiye : bazı basit Slovakça cümleler öğrenin :-) E@I Slovakça öğreten bir web sayfası hazırladı. Size aşağıdaki cümlelerin çok yararı olacaktır : http://slovake.eu/learning/intro/phrases.

SES süresince, kitap servis masasından, "Slovaka konversacio skize" (Slovakça konuşmanın bir taslağı) adlı Esperanto Kitapçığını satın alabileceksiniz.