Facebook Telegram

2017 Yaz Esperanto Öğrenimi

15-23 Temmuz 2017, Banská Štiavnica (Slovakya)
[Türkçe] diline tercümesi %74 seviyesinde tamamlanmıştır, bazı hatalar olabilir. Tam güncel bilgiler web sayfamızın Esperanto sürümündedir.

Kültür programı

Konserler

İşte size konfirme edilen konserler ile ilgili detaylar. SES boyunca sizin için çalacak ve sizi eğlendirecek olanlar:

Kaŝi

Kaŝi

Kaŝi (gerçek adı Carsten Schnathorst) Alman müzisyen ve Esperantist'tir. Osnabrück'ten geliyor ve Hamburg'da yaşamaktadır. Orada The living Music Box orkestrasında çalmaktadır. Carsten şarkı söyleyip piyano çalmaktadır. Repertuarı kendi şarkılarını ve tüm dünyadan bilinen şarkıları içermektedir.

SES boyunca olağanüstü sesi ile, kendisine ait Esperanto şarkıları, uluslararası popüler müzikleri, ve başka iyi bilinen Esperanto şarkıları ile tüm dinleyicilerin kalplerini fethedecek.

JoMo

JoMo

JoMo (Jean-Marc Leclerq) esperantist bir Fransız şarkıcıdır. Lion'ludur ama şimdi Toulouse'da yaşıyor. Daha önceleri Les Rosemary’s Babies (Rosmary'nin bebekleri) adlı grupta şarkı söylüyordu.

Dil çeşitililiğine müzik ile kayda değer ilerleme göstermektedir. Aralarında Esperanto'nun da olduğu 22 dilde geleneksel ve Rock şarkı repertuarı bulunmaktadır. Bununa Guiness rekorlar kitabına girmiştir. SES sırasında farklı dillerdeki şarkıları ile ortamı değiştirecek size enerji ve neşe vererek dans ettirecektir.

Jonny M

2010 yılından beri 26 yaşındaki Jonny M Esperanto dilinde Rege müziği yapmaktadır. İlk şarkıları ücretsiz küçük albümü Pli ol esperoda yayınlanmış ve Esperanto ülkesinde hızlı şekilde tanınmış oldu. 2013'teki Regestilo albümü büyük sükse yaptı. Tüm dünyada verdiği konserlerden sonra (Japonya, Brezilya, Endonezya ve Avrupanın bir çok yerinde) 2016 aralığında Kreaktiva adlı albümünü yayınladı. Albümde düşündürücü ve dans edilmeye değer şarkılar mevcut. Konserine mutlaka gelmelisiniz!

Diskotek

Hafta boyunca sizi değişik müzik sitllerinden uluslararası müzikler ile diskotek bekliyor. Günün yoğun programından kalmışsa eğer hemen barın yanındaki diskotekte enerjinizi harcamaya imkan bulacaksınız! Eğlence ve dans sever katılımcılar, gelip SES'in gece ortamını yaşayın!

Sinema

Her gün Esperanto alt yazıları ile veya doğrudan Esperanto dilinde dublaj yapılmış filmler gösterimde olacak. Sizi farklı film çeşitleri bekliyor - hikayeler, dokümanterler, komediler, bilim kurgular. Detaylı film gösterim programı SES 'in program kitabında bildirilecektir.

Uluslararası yemek pişirme festivali.

Uluslararası yemek pişirme festivali.

Dünyadaki farklı kültürler ile ilgileniyor musunuz? İşte size diğer ülkelerin tatlarını tanımak için bir fırsat. Uluslararası yemek pişirme sanatı festivalinde ücretsiz olarak değik yabancı spesiyaliteleri deneyebileceksiniz. Başarılı bir festival için her katılımcı ülkesinden (yiyecekler, tatlılar, kekler, pastalar, içecekler vs) bir şeyler getirsin.

Ünlü ya da garip (veya her ikisinden) ülke dışında satın alınamayan şeyler çok güzeldir. Her ülkenin taşıdığı şeyleri tanıtmak için masası olacak ve salon farklı tatların pazarı haline dünüşecektir.