Facebook Telegram

2017-es Nyári Eszperantó Tanulás

Selmecbánya (Szlovákia), 2017 július 15-23-ig

Kulturális program

Koncertek

Íme a részletek a már visszaigazolt koncertekről. A SES-en számotokra fognak játszani és szórakoztatnak majd benneteket:

Kaŝi

Kaŝi

Kaŝi (valódi nevén Carsten Schanathorst) egy német eszperantista zenész. Osnabrückből származik, és Hamburgban él. Ott játszik a The Living Music Box együttesben. Carsten billentyűs hangszereken játszik, dalai részben saját szerzemények, részben nemzetközileg ismert számok.

A SES alatt a közönséget markáns hangjával, illetve a saját eszperantó dalaiból készült válogatással, közismert nemezetközi számokkal és egyéb ismert eszperantó dalokkal fogja szórakoztatni.

JoMo

JoMo

JoMo (Jean-Marc-Leclerq) francia énekesés eszperantista. Lyonból származik, most Toulouseban lakik. Korábban énekes volt a Les Rosemary's Babies (Rosemary babái) együttesben.

Figyelemre méltó haladást mutat a nyelvi sokszínűség irányában a zenéje által. 22 nyelven álította össze hagyományos és rockzenei dalgyűjteményét, többek közt eszperantóul is. Ezzel bekerült a Guiness rekordok könyvébe is. A SES-en ő fog felvidítani és megáncoltatni benneteket különböző nyelvű dalaival, amelyek tele vannak örömmel és energiával.

Jonny M

A 2010-es év óta, a 26 éves Jonny M eszperantó nyelvű reggae-vel foglalkozik. Az első dalai, melyek az ingyenes Pli ol espero (Több, mint remény) című albumon jelentek meg, hamar ismertté váltak Eszperantiában. Nagy siker lett a 2013-ban megjelent Regestilo című album. Miután koncertezett az egész világon (Japánban, Brazíliában, Indonéziában és sok helyen Európában) 2016 decemberében elindított egy új albumot Kreaktiva néven, sok elgondolkodtató, ugyanakkor táncoltató dallal. Szóval, feltétlenül gyere a koncertjére!

Diszkó

Minden éjjel diszkó vár rád különféle zenei stílusú nemzetközi zenékkel. Mindjárt a kocsma mellett, a diszkóban lehetőséged lesz elhasználni az energiádat, ha még bármennyi is maradna az egész nap után :) Szórakozni és táncolni vágyó résztvevők, feltétlenül gyertek és emeljétek az éjszakai élet hangulatát a SES alatt!

Mozi

Minden nap vetítünk eszperantó feliratos filmeket vagy közvetlenül eszperantó nyelvre szinkronizált filmeket- Különféle filmek várnak benneteket -- mesék, dokumentumfilmek, vígjátékok, sci-fi. A filmvetítés részletes programja olvasható lesz a SES programfüzetében.

Nemzetközi Konyhaművészeti Fesztivál

Nemzetközi Konyhaművészeti Fesztivál

Érdekelnek a világ kultúrái? Itt az alkalom, hogy megismerd más országoknak az ízlését. A nemzetközi konyhaművészeti fesztiválon ingyen megkóstolhatsz különböző külföldi specialitásokat. A sikeres fesztivál érdekében minden résztvevő hozzon valamit a saját országából (rágcsálnivaló, cukorka / süti / keksz, ital, alkohol, stb.).

A legjobb, ha híres, vagy furcsa dolgokat (vagy mindkettőt), amiket külföldön nem lehet kapni. Minden országnak lesz egy asztala, hogy bemutassa a hozott dolgokat és a terem a különböző ízek piacává válik.