Facebook Telegram

Літня Есперанто-Школа 2017

Банська Штявніца (Словаччина),
Переклад на [мову] є на 97% заповненим. Інші інформації можуть бути невірними. Вся актуальна інформація є в Есперантомовній весрії сайту.

Екскурсiї

Всі екскурсії оплачуються окремо - можна замовити їх до 30.06.2017. Якщо ви зареєструєтесь на цілоденний екскурсію пізніше, то ми не зможемо гарантувати вам вільне місце.

Екскурсія на пів-доби

Банська Штявніца - місто, костел

Центральна площа в Банській Штявніци
джерело: Wikimedia Commons

(9 EUR, 16.07.2017)

Вам цікаво чому в цьоиу році Літня есперанто-школа пройде саме в цьому місті і чому саме його обрали в Словаччині обрали як ЮНЕСКО-місто? Вам цікава історія, середньовіччя, робота шахтарів, мінерали, коштовні метали (золото, срібло), або вам просто подобається подорожувати та хотілось би детальніше познайомитись з містом, де ви проведете тиждень. В цьому випадку обов'язково прийміть участь в екскурсії! Місцевий досвідчений екскурсовод розповість вам цікаві історії про містл та його важливі події, видатних особистостей та пам'яток.

Ми прогуляємось центром міста, відвідаємо старий замок та туристичний інформцентр з богатою виставкою мінералів та шахтерських шлях “Michal”.

Міський та регіональний (туристичний) сайт

Початок: 14:00, повернення: 19:00

Банська Штявніца - мінмузей

(12 EUR, 18.07.2017)

Шахтарський музей складається з верхньої та підземної частин. Верхня частина презентує побудови, котрі відносяться до шахт та їх оздобленю, геологічну виставку та колекцію шахтерських машин. Саме захоплююче - відвідування шахти Бартоломео. В шахтерському одязі, з касками та лампами, ви побачите в яких умовах працювали шахтери.

Екскурсійний шлях познайомить вас з роботою шаїт з 17-го до 19-го століття, зі старими шахтерскими інструментами та екіпіровкою. Даний музей є одним з найбільш відвідувальних в регіоні.

Сайт музею

Обов'язково візьміть з собою: міцне, закрите взуття (не сандалі) та теплий одяг - довгі штані та светр/куртку з довгими рукавами (в шахті лише 12 градусів!).

Початок: 14:00, повернення: 19:00

Ходруша-Хамре - шахта Розалія

(12 EUR, 17.07.2017)

Головна ціль цієї приголомшеної екскурсії буде шахта з трохи дивним ім'ям “Starovšechsvätých” (Староусіхсвятих). Шахта є однією з самих старих та гарних у всьому регіоні. Перша писемна згадка датується 1378 роком, але вона набагато старша. В 1751 шахту відвідав імператор Франц I Стефан, чоловік Марії Терези, після нащадки престола Леопольд II та Йозеф II. Під час екскурсії ми відвідаємо підземну шахту, котрі презентує 700-річчя розвитку шахтерскої праці.

Сайт шахт

Обов'язково візьміть з собою: міцне, закрите взуття (не сандалі) та теплий одяг - довгі штані та светр/куртку з довгими рукавами (в шахті лише 12 градусів!).

Попередження: не підходить для людей з клаустрофобією (страх зачинених/вузьких просторів).

Початок: 14:00, повернення: 19:00

Почувадло - озеро, купання, лісові прогулянки

Горно Сітно
джерело

(9 EUR, 19.07.2017)

Ви не хочете прокидатись занадто рано, аби розпочати екскурсію на цілий день або вам не вистачає коштів на неї, або ви просто шукаєте іншу програму на цей день? В цьому випадку ми рекомендуємо вам цю екскурсію!

Буде дві можливості: для тих, хто любить поплавати та поспати-ми просто приїдемо на саме відоме озеро в регіоні Počúvadlo ("Навушник"), де буде можливість просто відпочити, покупатись, позагорати і т.п.

Для тих, хто любить активний відпочинок, ми запропонуємо цікавий похід на вершину гори Сітно, де відкривається чудовий краєвид. На вершині знаходиться хатина, де буде можливо відпочинути. На шляху назад ми заберемо плаваючих та повернемося (аби продовжити вечірню/нічну програму).

Sitno (1 009,2 м) - найвища гора горної системи Štiavnické vrchy, та одночасно вона є колискою європейського туризму. На її вершині відкривається чудовий вид на оточуючу місцевість. Вже в 1736-38 роки володар замку в Svätý Anton, Jozef Koháry, побудував на Sitno оглядовий майданчик, перший в Європі. На вершині гори вже в 13-му століті був споруджений укріплений пункт, чиї залишки до сих пір там можна побачити.

Озеро Počúvadlianske jazero є штучним озером з площею 12 гектарів, та є одним з самих відвідувальних міст регіону.

Необхідно взяти з собою купальний костюм, полотенце та їжу, або можна буде поїсти в ресторані/кафе.

Початок: 12:00, повернення: 18:30 (за бажанням та погодними умовами).

Жволен - місто, Pustý замок

(15 EUR, 21.07.2017)

Ми відвідаємо гарне місто Зволен, котре є одним з самих античних, старих міст Словаччини. Перша письмова згадка відноситься до 1135, в 1238 місто стало вільним королівським містом.

Зволен знаходиться на півдні Zvolenská kotlina, де поєднуються ріки Hron та Slatina, також частично територія міста знаходиться в горах Javorie. З міста ідуть головні шляхи та одночасно залізничні дороги в Прієвідзу, Банску Бистріцу та Крупіну.

Пам'ятки:

Початок: 14:00, повернення: 19:00

Екскурсія на весь день

Бойніце - місто, фортеця, зоопарк

Бойнецька фортеця
джерело: Miroslav Petrasko

(30 EUR, 19.07.2017)

Бойніце це курортне містечко в центрі Словаччини. Вперше згадується про термальні води в 13-му столітті. У 1938 році курорт придбала всесвітньо відома компанія Baťa, згодом місце було власністю держави і з 1995 року це акціонерне товариство.

Історія курорту невід'ємно пов'язана з замком Бойніце. Романтичний замок в готичному стилі і ренесансу. Замок є в багатьох фільмах, щорічно тут відбувається добре відомий Фестиваль духів і монстрів, дуже популярний серед дітей. Зараз він перебуває під керівництвом Національного музею Словаччини. Під замком також була відкрита печера, а в прилеглому великому парку росте найстаріше дерево Словаччини - липа віком близько 700 років.

Під час екскурсії ми відвідаємо відомий зоопарк. Останнім часом він орієнтуєнтований на рідкісних, зникаючих тварин (роловейська мавпа і антилопа бонго наприклад)

Банська Бистріца - місто, Доновалі (гора Жволен, казка-містечко Габакуки)

Центральна площа в Банській Штявніци
джерело: Wikimedia Commons

(30 EUR, 19.07.2017)

Нас чекає відвідування міста Банска Бистриця - центр міста, розповідь про пам'ятки, вільний час для прогулянки, сувеніри, обід. Після ми відвідаємо чарівне казкове містечко Хабакукі, побудову котрого надихнули словацькі казки.

Для найбільш активних учасників шлях продовжується далі до Donovaly до вершини Зволен (не відноситься до назви міста), звідки можна буде насолодитись неймовірною панорамою. Рекомендуємо!

Початок: 8:45, повернення: 19:00.