2020-es Nyári Eszperantó Tanulás

Kroměříž (Csehország), 2020. július 18–26.
A magyar fordítás 99%-ban készült el. Minden naprakész információ elérhető eszperantóul és .

Utazás

Az összes vonat és helyközi busz menetrendjét megtudhatod Csehországon belül, valamint Csehország és a szomszédos országok között ezen a nagyon jó honlapon idos.cz. Ez pontos információt ad az eljutási lehetőségekről, és elérhető csehül, angolul és németül (jobbra fent a menüben lehet megváltoztatni a nyelvet). Ha van diákigazolványod, hozd magaddal és mutasd meg, ha jegyet veszel, gyakran kedvezményt vehetsz igénybe.

A idos.cz webhely nyelvének megváltoztatása

Repülővel

A legközelebbi nemzetközi repülőterek a brnoi (Letiště Brno-Tuřany, BRQ) és az ostravai (Letiště Leoše Janáčka Ostrava, OSR), bár kevés járat indul oda. Praktikusabb lehetőség a prágai repülőtér (Letiště Václava Havla Praha, PRG). Pozsony (Letisko M. R. Štefánika, BTS) és Bécs (Flughafen Wien-Schwechat, VIE) szintén jó alternatíva, ezekből a városokból elég könnyű eljutni Kroměřížba (brnoi átszállással). Több légitársaság (Ryanair, Wizz Air, Transavia, Volotea) kínál olcsó járatokat ezekre a repülőterekre.

Nagyon hasznos weboldalak a megfelelő repülőjáratok keresésére és a társaságok árainak összehasonlítására a Kiwi.com és a Skyscanner.

Busszal

Hamarosan tájékoztatunk róla.

Vonattal

Hamarosan tájékoztatunk róla.

Egyes városokból

Prágából

Hamarosan tájékoztatunk róla.

A idos.cz oldalon keress járatot “Praha”-ból “Kroměříž”-ba.

Kroměřížben

Hamarosan tájékoztatunk róla.

A cseh nyelv

Egy kis gyakorlati tipp: tanulj meg néhány alapvető szót cseh nyelven :) Az E@I készített egy weboldalt a cseh nyelv megtanulására, a következő mondatok nagyon hasznosak lesznek számodra: https://mluvtecesky.net/useful_phrases.