2020-es Nyári Eszperantó Tanulás

Kroměříž (Csehország), 2020. július 18–26.
A magyar fordítás 96%-ban készült el. Minden naprakész információ elérhető eszperantóul és .

Program

A SES alatt a napok így néznek ki:

Ebben az évben a tanítással párhuzamosan lesz a "kodummaratono" ("hackathon") Eszperantiában, a Nyári Eszperantó Programozás (Somera Esperanto-Programado, SEP). További információ a SEP webhelyén található.

Szerdán egész napos kirándulások lesznek: ezen a napon nem lesz sem oktatás, sem délutáni program.

A jobb áttekinthetőség érdekében tekintsd meg a SES részletes programját. Fokozatosan kiegészítjük a koncertek és egyéb programok részleteivel.

Kulturális program

Koncertek

Nemzeti est

Hamarosan tájékoztatunk róla.

Nemzetközi Konyhaművészeti Fesztivál

Nemzetközi Konyhaművészeti Fesztivál

Érdekelnek a világ kultúrái? Itt az alkalom, hogy megismerd más országoknak az ízlését. A nemzetközi konyhaművészeti fesztiválon ingyen megkóstolhatsz különböző külföldi specialitásokat. A sikeres fesztivál érdekében minden résztvevő hozzon valamit a saját országából (rágcsálnivaló, cukorka / süti / keksz, ital, alkohol, stb.).

A legjobb, ha híres, vagy furcsa dolgokat (vagy mindkettőt), amiket külföldön nem lehet kapni. Minden országnak lesz egy asztala, hogy bemutassa a hozott dolgokat és a terem a különböző ízek piacává válik.

Nemzetközi est

Tudsz énekelni, táncolni, zsonglőrködni vagy más tehetséggel rendelkezel, melyet szeretnél megmutatni a többi résztvevőnek? Szeretnél előadni egy dalt vagy verset a saját országodból? Akkor ne habozz és vegyél részt a nemzetközi esten! Ezen az estén élvezhetjük a sokszínűségét a SES résztvevőinek kultúrájának és tehetségének.

Nemzetközi est

Zenés nyelvi kvíz

Tudod, hogy hangzik a finn, a szerb vagy a koreai nyelv? Tudod, hogy lehet megkülönböztetni a különböző nyelveket? Teszteld készségeidet a különböző dalok nyelvének felismerésével! A legügyesebb nyelvszeretők számára díjakat biztosítunk.

Diszkó

Minden éjjel diszkó vár rád különféle zenei stílusú nemzetközi zenékkel. Mindjárt a kocsma mellett, a diszkóban lehetőséged lesz elhasználni az energiádat, ha még bármennyi is maradna az egész nap után :) Szórakozni és táncolni vágyó résztvevők, feltétlenül gyertek és emeljétek az éjszakai élet hangulatát a SES alatt!

Mozi

Minden nap vetítünk eszperantó feliratos filmeket. Különféle filmek várnak benneteket - mesék, dokumentumfilmek, vígjátékok, sci-fi. A filmvetítés részletes programja a helyszínen lesz meghirdetve.

Könyvszolgálat

Könyvszolgálat
Forrás: Wikimedia Commons

Az egész SES ideje alatt ez alkalommal is gazdag könyvszolgálat vár; egyedülálló lehetőséged lesz itt sok különféle eszperantó termék vásárlására. Könyvek, CD-k, DVD-k, pólók, jelvények, matricák — mind nagyon kedvező áron. Használd ki a lehetőséget, hogy gazdagíthasd eszperantó gyűjteményedet és látogass el a könyvszolgálatba!

Előadások

Kis tanfolyamok és műhelyek

Nyugodt délutáni program
Sportosabb délutáni program

Megjegyzés 1: Gyermekek számára nincs külön program. Azok a szülők, aki kisgyermekeikkel szeretnének jönni és szeretnének külön programot nekik, vegyék fel a kapcsolatot a szervezőkkel, hogy gyermekfelügyelőt rendelhessünk számukra.

Megjegyzés 2: A fent említett program mindig ideiglenes. A SES részletesebb programját a rendezvény előtt fogják megkapni a jelentkezők.