2020. évi Nyári Eszperantó Tanulás

Online, 2020. július 18–26.

SES 2021

A SES 2021 információi hamarosan elérhetők lesznek. Köszönjük a türelmed!

SES 2020 - csak virtuálisan (valós SES Csehországban 2021-ben)

Sajnálattal tájékoztatunk arról, hogy a SES 2020-ra ebben az évben nem kerül sor fizikailag Csehországban – ahogy korábban terveztük. Másrészt – örömmel értesítünk, hogy virtuálisan és globálisan megvalósul!

A világjárvánnyal kapcsolatos akadályok nem teszik lehetővé, hogy a SES 2020 a szokásos módon történjen, ezért speciális, egyedi virtuális eszperantó iskolát készítünk! A történelem során először lehetőséged lesz arra, hogy eszperantóul tanulj a SES-en és ugyanakkor otthon maradj! ☺

Ez a SES 2020. július 18–26. között zajlik, és a fő tanításra a két hétvégén kerül sor (közben további szabadon választott programmal – hétfőtől péntekig).

Jelenleg szorgalmasan dolgozunk az idei teljesen online SES részletein: annak formáján, dátumain, tartalmán és a weboldalon. Ha további információnk lesz, tudatjuk veletek! Addig maradjatok egészségesek, tanuljatok és gyakoroljátok az eszperantót, és várjátok a nyári virtuális eszperantó rendezvényeket!

Megjegyzés: Ez a helyzet a koronavírussal nem tesz boldoggá minket, szervezőket sem – ugyanakkor egy ilyen “virtuális SES”-sel még a szokásosnál is több ember vehet részt az online eszperantó iskolában. Nem kell utazni, fizetni a szállást / étkezést stb. Szóval reméljük, hogy sokan közületek részt tudnak venni – tanáraink már nagyon várnak titeket! És ha ismersz olyanokat, akiket érdekelhet az ilyen típusú virtuális SES, akkor ne felejtsd el értesíteni őket – az esemény különféle emberek számára alkalmas lehet, akik bármilyen okból (pénzügyek, időhiány, távolság stb.) nem tudnának rendesen részt venni a SES-en vagy általában a hagyományos eszperantó rendezvényeken.

Javasold nekik a részvételt – egyelőre elegendő a Facebook oldalunkat követni, vagy további információkért a SES webhelyét felkeresni.

A SES csapata

A legjobb alkalom az eszperantó tanulására és gyakorlására

Online, 2020. július 18–26.

  • Tanuld meg és gyakorold az eszperantót
  • Ismerkedj meg különböző országokból érkező emberekkel
  • Élvezd a színes nappali és esti programot
  • Élvezd az eszperantó hangulatát

Tudj meg többet

A Nyári Eszperantó Tanulás (SES) egy nyári eszperantó találkozó, amelyet 2007 óta szervez az E@I. A cél egy egyhetes eszperantó nemzetközi nyári iskola létrehozása kezdőknek és haladóknak egyaránt. Az esemény mindazoknak szól, akik szeretnék elkezdeni tanulni, vagy javítani szeretnék eszperantó tudásukat. A SES hosszabb, mint a szokásos eszperantó rendezvények, 8 napig tart.

A Nyári Eszperantó Tanulás (SES 2020) 2020. július 18. és 26. között kerül megrendezésre.

A SES 2020 online lesz a pandémiás válság miatt, mivel nem lehetséges azt, a korábbi terveknek megfelelően, Csehországban megrendezni. Arra törekszünk, hogy kiváló nemzetközi tapasztalatokat nyújtsunk ebben a nehéz időszakban.

A minőségi oktatás természetesen nem hiányozhat a virtuális esemény során sem. Irodalmi tanfolyam, különféle előadások, koncertek és még sok minden más vár rád.

Igaz, hogy nem lesz kirándulás, borkóstolás vagy éjszakai diszkó, de gondoskodni fogunk arról, hogy az Esperantujo érzése ne hiányozzon. ☺

Somera Esperanto-Programado

Ebben az évben a tanítással párhuzamosan lesz a "kodummaratono" ("hackathon") Eszperantiában, a Nyári Eszperantó Programozás (Somera Esperanto-Programado, SEP). További információ a SEP webhelyén található.

Médiapartnerek

TEJO ESF

Esperantisto SlovakaLa Ondo de Esperanto