Letná škola esperanta 2020

Online, 18.–26. júla 2020
Preklad do slovenčiny je hotový na 97 %. Všetky aktuálne informácie sú dostupné v esperante a .

SES 2021

Informoj pri SES 2021 baldaŭ aperos. Dankon pro via pacienco!

SES 2020 len virtuálne (fyzický SES v Česku v roku 2021)

S poľutovaním oznamujeme, že SES 2020 sa tohto roku nemôže uskutočniť ako osobné stretnutie v Česku, ako bolo pôvodne plánované. Na druhej strane – s radosťou informujeme, že SES sa predsa len uskutoční – virtuálne a globálne!

Prekážky spôsobené pandémiou nedovoľujú aby sa SES uskutočnil zvyčajným spôsobom. Preto pre Vás pripravujeme špeciálnu, jedinečnú virtuálnu školu esperanta! Prvý krát v histórii budete mať šancu učiť sa esperanto na SESe a zároveň byť doma! ☺

Tento SES sa uskutoční 18.–26.7.2020. Hlavné vyučovanie bude počas dvoch víkendov; dodatočný voľný program počas týždňa – pondelok až piatok.

Momentálne usilovne pracujeme na podrobnostiach tohtoročného, čiste virtuálneho SESu: na jeho forme, obsahu a webe. Keď budeme mať viac informácií, dáme vedieť.
Dovtedy ostaňte zdraví, učte sa a precvičujte si esperanto a vopred sa tešte na letné virtuálne esperantské stretnutia!

Poznámka: Táto koronavírusová situácia rozhodne nikoho neteší – na druhej strane, takýto „virtuálny SES“ môže byť ešte medzinárodnejší a dostupnejší ako bežný! Nebude predsa potrebné dlho cestovať, platiť za ubytovanie a jedlo atď. Preto veríme, že sa budete môcť zúčastniť – naši učitelia sa na teba už tešia! A ak poznáte niekoho, komu by sa páčil takýto virtuálny SES, určite mu dajte vedieť! Veď takéto podujatie je vhodné pre rôznych ľudí, ktorí by sa z rôznych dôvodov (financie, čas, vzdialenosť a pod.) nemohli zúčastniť bežného SESu alebo tradičných esperantských podujatí všeobecne.

Odporučte im účasť – nateraz stačí sledovať našu Facebookovú stránku alebo ísť na web SESu pre viac informácií. Ale isto Vám podrobnosti pošleme aj na email.

Váš tím SESu

Najlepšia príležitosť naučiť sa a precvičiť si Esperanto

Online, 18.–26. júla 2020

  • Naučte sa a precvičte si Esperanto
  • Spoznajte ľudí z rôznych krajín
  • Zabavte sa počas bohatého denného aj večerného programu
  • Užite si atmosféru Esperantského sveta

Dozvedieť sa viac

Letná škola esperanta (SES) je letné esperantské stretnutie, ktoré organizuje E@I od roku 2007. Cieľom je vytvoriť každoročnú týždennú letnú medzinárodnú školu esperanta pre začiatočníkov a pokročilých. Podujatie je vhodné pre všetkých, ktorí chcú s esperantom začať alebo s v ňom zlepšiť. SES je dlhší než obvyklé esperantské podujatia a trvá 8 dní.

Letná škola esperanta (SES 2020) sa bude konať v dňoch 18.–26. júla 2020.

SES 2020 sa uskutoční online pre pandemickú krízu a nemožnosť organizovať ho podľa pôvodného plánu v Česku. Budeme sa usilovať priniesť vám vynikajúci medzinárodný zážitok v tejto ťažkej dobe.

Počas tohto virtuálneho podujatia určite nebude chýbať kvalitná výučba. Bude na vás čakať kurz literatúry, rôzne prednášky, koncerty a oveľa viac.

Je pravda, že sa neuskutočnia výlety, ochutnávka vína ani nočná diskotéka, ale budeme sa usilovať o to, aby určite nechýbala atmosféra esperantského sveta.

Somera Esperanto-Programado

V tomto roku sa zároveň s výukou bude konať "kodummaratono" ("hackathon"): Letné esperantské programovanie (SEP). Viac informácií nájdete na webe SEP.

Mediálni partneri

TEJO ESF

Esperantisto SlovakaLa Ondo de Esperanto