2020-es Nyári Eszperantó Tanulás

Kroměříž (Csehország), 2020. július 18–26.
A magyar fordítás 96%-ban készült el. Minden naprakész információ elérhető eszperantóul és .

Hely

SES-város

Kroměříž (hozzávetőleges kiejtés: “Kromnjeĵiŝ”) egy város a Zlíni kerületben, a Morva folyón található. Körülbelül 29 000 ember él ott. 1997-ben Kroměříž-t Csehország legszebb történelmi városává nyilvánították. A város legfontosabb látványossága a kroměříži barokk Érseki palota, ahol az Amadeus és a Halhatatlan kedves filmek jeleneteit készítették. 1998-ban felkerült az UNESCO világörökség listájára, a szomszédos Virágoskerttel együtt.

SES-helyszín

Az idei SES helyszín nagyon szép helyen található, közvetlenül a Virágoskert mellett (csehül: Květná zahrada), amely az UNESCO világörökség része.

A fő SES-helyszín, ahol a szállás, étkezés, délutáni és esti program történik, a kollégium (Domov mládeže Štěchovice, Štěchovice 1315/7A, 767 01 Kroměříž, Csehország). A délelőtti eszperantó tanfolyamok egy szomszédos iskolában lesznek (350 méterre a kollégiumtól).

A SES fő helyszíne három részből áll:

Az étkező az 1. kollégium földszintjén található. A kollégiumban vezeték nélküli internet-kapcsolat áll rendelkezésre. Legfeljebb 251 fő számára vannak szobák. A SES helyszínén nincs mosógép. Ha mindenképpen egyedül szeretnél lakni, akkor válaszd ezt a lehetőséget a jelentkezési lapon (pótdíjat kell ehhez fizetned, nézd meg a költségek részt). Lehetőség van sátorozni is, ha hozol saját sátrat.

Megjegyzés: A komplexum sajnos számos helyen lépcsővel rendelkezik, amely nehézséget jelenthet a mozgásproblémákkal küzdők számára. Elnézést kérünk azoktól, akiket ez zavar.

Megjegyzés: A diákotthon megszokott feltételeket nyújt éjszakára, tehát ne várj nagy luxust. Ha mégis nagyobb luxusban szeretnél lakni értesíts bennünket erről -- igyekszünk segíteni ebben. Közvetlenül is kapcsolatba léphetsz az egyik közeli panzióval és szállodákkal

Cím

Domov mládeže Štěchovice
Štěchovice 1315
767 01 Kroměříž

Csehország

Utazás

Megjegyzés: Bármely, a rendezvénnyel kapcsolatos kérdés esetén kérjük, ne a SES helyszín ügyintézőivel vedd fel a kapcsolatot, hanem a rendezvény szervezőivel (lásd a Kapcsolat oldalt).