Letní škola esperanta 2020

Online, 18. až 26. července 2020
Překlad do češtiny je z 98 % dokončený. Všechny aktuální informace jsou dostupné v esperantu a .

SES 2021

Informoj pri SES 2021 baldaŭ aperos. Dankon pro via pacienco!

SES 2020 jen virtuálně (reálný SES v ČR v roce 2021)

S politovaním oznamujeme, že SES 2020 se letos nebude konat jako osobní setkání v Česku, jak bylo původně plánované. Na druhou stranu vás s radostí informujeme, že SES se přece jen uskuteční – virtuálně a globálně!

Překážky způsobené pandemií neumožňují, aby se SES konala jako obvykle. Proto pro vás připravujeme speciální, jedinečnou virtuální školu esperanta! Poprvé v historii budete mít možnost učit se esperanto na SES a zároveň zůstat doma! ☺

Tato SES se uskuteční od 18. do 26. července 2020 a hlavní vyučování během obou víkendů (s přídavným volným programem mezi nimi – pondělí až pátek).

Momentálně usilovně pracujeme na podrobnostech letošní, čistě virtuální SES: na její formě, datech, obsahu a webu. Až budeme mít víc informací, dáme vám vědět! Do té doby zůstaňte zdraví, učte se a procvičujte esperanto a těšte se na letní virtuální esperantské setkání!

Poznámka: Tato koronavirusová situace rozhodně nikoho netěší – na druhou stranu, díky této „virtuální SES“ se může naší školy esperanta zúčastnit ještě víc lidí než obvykle. Nebude přece nutné cestovat, platit za ubytování a jídlo atd. Proto doufáme, že se mnoho z vás bude moct zúčastnit – naši učitelé se na vás už těší! A jestli znáte lidi, kterým by se tato speciální virtuální SES mohla líbit, určitě jim dejte vědět! Vždyť taková akce může být vhodná pro různé lidi, kteří by se z různých důvodů (finance, čas, vzdálenost) nemohli zúčastnit běžné SES nebo tradičních esperantských setkání obecně.

Doporučte jim účast – pro víc informací prozatím stačí sledovat naši stránku na Facebooku nebo číst web SES.

Váš tým SES

Nejlepší příležitost ke studiu a používání esperanta

Online, 18. až 26. července 2020

  • Učte se a používejte esperanto
  • Poznejte lidi z různých zemí
  • Bavte se během pestrého denního a večerního programu
  • Užijte si atmosféru Esperantuja

Zjistit víc

Letní škola esperanta (SES) je letní esperantské setkání, které pořádá E@I od roku 2007. Cílem je vytvořit každoroční týdenní letní mezinárodní školu esperanta pro začátečníky i pokročilé. Akce je vhodná pro všechny, kteří chtějí s esperantem začít, nebo se v něm zlepšit. SES je delší než obvyklé esperantské akce a trvá 8 dní.

Letní škola esperanta (SES 2020) se bude konat od 18. do 26. července 2020.

SES 2020 se uskuteční online kvůli krizi plynoucí z pandemie a nemožnosti zorganizovat ji podle původního plánu v Česku. Vynasnažíme se dopřát vám skvělý mezinárodní zážitek v této nelehké době.

Kvalitní výuka během této virtuální události rozhodně nebude chybět. Bude na vás čekat i literární kurz, různé přednášky, koncerty a mnoho dalšího.

Je pravda, že se nebudou konat výlety, ochutnávka vín ani noční disko, ale dáme si záležet, aby atmosféra Esperantuja určitě nechyběla. ☺

Somera Esperanto-Programado

Letos se zároveň s výukou bude konat „kodummaratono“ (hackathon) v Esperantuju: Letní esperantské programování (SEP). Více informací najdete na webu SEP.

Mediální partneři

TEJO ESF

Esperantisto SlovakaLa Ondo de Esperanto