Facebook Telegram

Літня Есперанто-Школа 2017

Банська Штявніца (Словаччина),
Переклад на [мову] є на 97% заповненим. Інші інформації можуть бути невірними. Вся актуальна інформація є в Есперантомовній весрії сайту.

Як добратися

Для знання годин у всіх потягах та міжмісцевих автобусах в Словаччині, та між Словаччиною та сусідніми країнами, дивіться дуже добрі сайти cp.sk. Вони дадуть вам більш точні інформації про транспорт та є на словацькій, англійській та німецьких мовах (можливість змінити мову дивіться знизу). Якщо ви маєте студентський квиток, візьміть його та пред'являйте його, коли ви купуєте квитки: ви часто матимете знижки.

Літаком

Найближчий аеропорт до Банської Штявниці, це аеропорт Братислави (Letisko M. R. Štefánika, BTS) та Відня (Flughafen Wien-Schwechat, VIE). Іншій можливий аеропорт з Будапешта (Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér, BUD). Кошице (Letisko Košice, KSC) та Попрад (Letisko Poprad-Tatry, TAT). Аби дібратись до цих міст, ви можете придбати недорогі авіаквитки у безлічі авіакомпаній (Ryanair, Wizz Air, Transavia).

З Відня в Братиславу

З аеропорту Відня кожну годину ходить автобус в Братиславу. Поїздка займе годину. Зійти можна на зупинці в аеропорту ("Bratislava,,letisko"), чи на автостанції ("Bratislava,,AS MHD"). Це залежить від маршрута автобуса, будьте обачні. Також ви можете придбати квитки у самого водія.

Розклад:

Місцевий транспорт в братиславі

Пристрій для продажу квитків

В столиці можна їздити на місцевому транспорті (автобус, тролейбус, трамвай).
Купуйте квитки в кіосках, автоматах, зупинках чи в самому залізничному вокзалі, перед тим як сісти в транспорт. Не забувайте закомпостувати свій квиток (апарат для компостування ви можете знайти в громадському транспорті).

Квитки для громадського транспорту в Братиславі ви можете придбати в помаранчевих автоматах на автобусних зупинках. Ви можете вже мати євро-монети. Базовий 15-хвилиний квиток коштує 0, 70 €, 30-хвилина коштує 0,90 €, 60-хвилина коштує 1,20 €. Діти до 15 років, студенти до 25 років та люди старші 62 років мають подвійну знижку (дивіться детальний прайс). Квитки ви можете міняти так часто, як ви хочете.

з Братислави

З Братислави в Банську Штявницю їдуть кілька прямих автобусів щоденно. Є також автобусні лінії з пересадкою в іншому місті (Жловен або Жіар над Гроном). Не є прямими потяги з Братислави в Банську Штявницю, та потяги зазвичай потребують більше пересадок. Незабувайте контролювати свої години в cp.sk.

Розклад:

По приїзду на автостанцію в Банську Штявницю, ви повинні йти пішки 10 хвилин до SES-будинку. Детальніше ви можете побачити на карті, котру ми приготували з важливими локаціями SES.

Словацька мова

Маленька порада: вивчіть декілька порад на словацькій _ E@I підготувала сайт для вас, деякі фрази можуть бути корисними. http://slovake.eu/learning/intro/phrases.

Під час SES можна буде купити буклет "Slovaka konversacio skize" ("Короткі розмови словацькою").