Facebook Telegram

Letná škola esperanta 2017

Banská Štiavnica (Slovensko), 15. – 23. júla 2017
Preklad do slovenčiny je hotový na 99 %. Niektoré informácie môžu byť nesprávne. Všetky aktuálne informácie sú v esperantskej verzii stránky.

Kultúrny program

Koncerty

Tu sú podrobnosti o už potvrdených koncertoch. Počas SES vám budú hrať a zabávať vás:

Kaŝi

Kaŝi

Kaši (vlastným menom Carsten Schnathorst) je nemecký hudobník a esperantista. Pochádza z Osnabrücku a žije v Hamburgu. Tam hrá v skupine The Living Music Box. Carsten spieva a hrá na klavír. Jeho repertoár obsahuje vlastné piesne aj dobre známe piesne z celého sveta.

Počas SES poteší srdcia publika mixom svojich vlastných esperantských piesní, medzinárodných šlágrov a ďalších známych esperantských šansónov a svojím výrazným hlasom.

JoMo

JoMo

JoMo (tj. Jean-Marc Leclercq) je francúzsky spevák a esperantista. Pochádza z Lyonu, momentálne žije v Toulouse. V minulosti bol spevákom skupiny Les Rosemary’s Babies (Rosemáriine bábätká).

Vykazuje badateľný vývoj k jazykovej rôznorodosti pomocou hudby. Má repertoár tradičných a rockových piesní v 22 jazykoch, medzi nimi aj v esperante. Vďaka tomu bol zapísaný do Guinessovej knihy rekordov. Počas SESu vás roztancuje a uvedie do varu svojimi viacjazyčnými piesňami plnými radosti a energie.

Jonny M

Aktuálne 26-ročný Johny M produkuje reggae hudbu už od roku 2010. Jeho prvé pesničky, publikované v albume "Viac ako nádej" sa v Esperantskom svete rýchlo rozšírili. Veľkým úspechom sa stalo aj uvedenie jeho druhého albumu "Reggae štýl" v roku 2013. Po koncertoch po celom svete (Japonsko, Brazília, Indonézia a mnohé európske destinácie) Johny M vydal v decembri 2016 nový album "Kreaktiva", ktorého piesne sú nielen hĺbavé, ale zároveň svojím rytmom vyzývajú do tanca. Tak neváhajte a príďte sa pozrieť na jeho koncert!

Diskotéka

Počas týždňa vás čakajú diskotéky s medzinárodnou hudbou rôznych žánrov. Hneď vedľa baru je diskotéka, kde môžete vybiť svoju energiu, ak vám nejaká po celom dni vôbec ostane! Všetci, kto sa radi zabávate a tancujete, určite príďte a užite si nočný život na SES!

Kino

Každý deň sa budú premietať filmy s esperantskými titulkami alebo priamo dabované v esperante. Čakajú na vás rôzne druhy filmov – rozprávky, dokumenty, komédie, sci-fi. Podrobný program premietania si budete môcť pozrieť v programovej knihe SES.

Medzinárodný gurmánsky festival

Medzinárodný gurmánsky festival

Zaujímajú vás kultúry sveta? Budete mať príležitosť spoznať chuť iných krajín. Na medzinárodnom gurmánskom festivale budete môcť bezplatne vyskúšať zahraničné špeciality. Aby bol festival naozaj úspešný, uvítame, ak so sebou prinesiete každý niečo zo svojej krajiny (drobnosti na zahryznutie, sladkosti/koláč/keksy, nápoje, alkoholické nápoje a pod.).

Ideálne sú svetoznáme či zvláštne jedlá (alebo oboje), ktoré sa v zahraničí nedajú kúpiť. Každá krajina bude mať stôl na prezentovanie prinesených vecí a miestnosť sa tak stane tržnicou rozličných chutí.