Facebook Telegram

Letní škola esperanta 2017

Banská Štiavnica (Slovensko), od 15. do 23. července 2017

Kulturní program

Koncerty

Zde jsou podrobnosti o již potvrzených koncertech. Během SES pro vás budou hrát:

Kaŝi

Kaŝi

Kaŝi (vlastním jménem Carsten Schnathorst) je německý hudebník a esperantista. Pochází z Osnabrücku a bydlí v Hamburku, kde hraje ve skupině The living Music Box. Carsten zpívá a hraje na piano. Jeho repertoár obsahuje vlastní písně i známé hity z celého světa

Během Letní školy esperanta zasáhne u srdce celého publika svým mixem vlastních esperantských písní, mezinárodních hitů a ostatních známých esperantských písní, jakož i svým znamenitým hlasem.

JoMo

JoMo

JoMo (tzn. Jean-Marc Leclercq) je francouzský zpěvák a esperantista. Pochází z Lyonu, nyní žije v Toulouse. Dříve býval zpěvákem ve skupině Les Rosemary's Babies.

Představuje znatelný pokrok v rozmanitosti jazyka prostřednictvím hudby. Má tradiční a rokový repertoár ve 22 jazycích, mj. v esperantu. Díky tomu se dostal do Guinnessových světových rekordů. Během SES vás naladí a roztančí svými vícejazyčnými písněmi, plnými radosti a energie.

Jonny M

Od roku 2010 hraje 26letý Jonny M reggae v esperantu. Jeho první písně, vydané bezplatně na albu Pli ol espero (Víc než naděje), se v esperantském světě rychle proslavily. Velkým úspěchem bylo album Regestilo (Žánr reggae) v roce 2013. Po koncertech po celém světě (Japonsko, Brazílie, Indonésie a mnoho míst v Evropě) v prosinci 2016 vydal nové album, Kreaktiva (volně přeloženo: Tvořivě aktivní), s mnoha skladbami, které nutí k zamyšlení a zároveň k tanci. Tak rozhodně přijďte na jeho koncert!

Diskotéka

Každou noc vás čeká diskotéka s mezinárodní hudbou různých stylů. Hned vedle baru je diskotéka, kde můžete vybít svoji energii, pokud vám nějaká po celém dni zůstane! Všichni, kdo se rádi bavíte a tancujete, určitě přijďte a užijte si noční život na SESu!

Kino

Každý den budou promítány filmy s esperantskými titulky nebo dokonce filmy v esperantu dabované. Čekají vás různé filmové žánry – pohádky, dokumenty, komedie, sci-fi. Podrobný program promítání filmů se objeví v programové knize SESu.

Mezinárodní kulinářský festival

Mezinárodní kulinářský festival

Zajímáte se o kultury světa? Nabízíme příležitost poznat chutě jiných zemí. Na mezinárodním kulinářském festivalu budete moct bezplatně vyzkoušet různé zahraniční speciality. Aby byl festival úspěšný, každý účastník přiveze něco ze svojí země (chuťovku, cukrovinku, koláč, sušenky, nealkoholický nebo alkoholický nápoj apod.).

Nejvíc se hodí proslavené nebo zvláštní věci (nebo obojí), které není možné koupit v cizině. Každá země bude mít stůl na prezentaci přivezených dobrot a místnost se stane tržištěm rozličných chutí.